Fleece Vest Heren

Sinds de jaren ’90 is het materiaal fleece op de markt verschenen. Nog steeds is deze 100% kunstvezel erg populair. Deze sterk isolerende stof is een gevolg van zeer los breien met getextureerde garens. Daarna wordt de gebreide lap stof gewassen waardoor deze sterk zal krimpen. Vervolgens worden beide zijdes geruwd en geschoren. Fleecestof krijgt zo het uiterlijk van een lamsvacht.

Dit populaire materiaal wordt vooral gebruikt voor vesten en truien. Heerlijk warm om te dragen tijdens koude dagen. Een fleecetrui is een prima oplossing tijdens koud weer in de buitenlucht. Warm, absorberend en zeer snel weer droog. Tegenwoordig wordt de fleecestof geproduceerd van gerecyclede PET-flesjes.

Fleece-vest voor heren

Fleecevesten voor heren zijn in een groot aantal kleuren op de markt gebracht. Een fleece vest kan worden gebruikt tijdens kille dagen in huis maar ook in de buitenlucht is een fleece-vest bijna als jas te gebruiken. Vooral wanneer je wat werkzaamheden hebt in de tuin, is zo’n vest ideaal. Een fleece-vest kan over elk kledingstuk heen worden gedragen.  Staat sportief en is licht in gewicht.

De mooiste producten


Op de juiste manier reinigen

Heel veel fleece stoffen zijn niet echt milieuvriendelijk geproduceerd. Om het vest of de trui duurzaam te gaan gebruiken zijn een aantal tips om goed te wassen belangrijk. Er zijn fleece vesten die microplasticvezels bevatten. Deze komen vrij tijdens een wasbeurt en verdwijnen in het milieu. Om nu deze vezels zoveel mogelijk in je trui of vest te bewaren is het aan te raden absoluut niet te heet te wassen. Hoe heter je fleece wast hoe meer vezels in het milieu verdwijnen.

Gebruik een vloeibaar wasmiddel in plaats van poeder. Poeder schuurt de stof. Gebruik geen droger maar hang je trui of vest op een kledinghangertje om te drogen. Was je synthetische kleding in een speciale waszak. Je kunt dan regelmatig de vezels die zijn losgekomen in de prullenbak gooien.

Wanneer je bovenstaande regels een beetje navolgt heb je lang plezier van je trui of vest en spaar je het milieu.