Flat Cap Heren

Vroeger, heel lang geleden, hadden mannen met status een hoge hoed op. Je liet, door middel van deze hoed zien, hoe welvarend je was. Arme mannen droegen petten. Hoeden worden tegenwoordig bijna niet meer in het straatbeeld waargenomen. Wel veel basebalpetjes, dit is niet alleen maar om je ogen te beschermen tegen fel zonlicht, maar zo’n basebalpet straalt ook een zekere stoerheid uit. Een pet of hoed is tegenwoordig niet meer echt functioneel, maar kan worden toegepast bij de juiste outfit.

Eigen stijl

Een flat cap of platte pet, kan jou outfit een geheel andere uitstraling geven. Tijdens elke situatie kan deze pet worden gedragen. Zo’n flat cap kan een gewoon, doordeweeks pak naar kantoor, even helemaal anders stijlen. Maar ook een casual outfit ziet er met een flat cap geheel anders uit. Probeer maar eens een spijkerbroek met casual trui te combineren met een pet. Wanneer jij graag wordt gezien met een pet op, dan kan door middel van steeds weer een andere variatie te dragen, jou een unieke stijl geven.

Oorsprong flat caps

De bakermat van de flat cap ligt in het noorden van Engeland. Door de immigranten die naar Amerika gingen werd de flat cap daar erg populair. In de 19e eeuw zag je de flat cap hoofdzakelijk op het platte land van Ierland en Engeland. Het werd als hoofddeksel van de arbeidersklasse gezien. Tegenwoordig is de flat cap voor ieder persoon betaalbaar. Een mooie aanvulling van je outfit!

Vele kleuren en patronen

De meeste flat caps die worden gedragen laat een ruitje zien. De wollen exemplaren worden het meest in de wintermaanden gedragen. De bakersboy flat cap is een nostalgisch exemplaar, die boven op de pet een knoop laat zien. Met een authentiek visgraatweefsel kan deze pet met een groot aantal kledingstijlen worden gecombineerd. Supermooie aanwinst voor de jonge man!