Fila Schoenen Dames

Fila is een degelijk sportmerk, waarvan de Fila schoenen voor dames, een klein onderdeel zijn in het uitgebreide assortiment. Het merk Fila werd in 1911 opgericht door de gebroeders Fila. Het plaatsje Biella in Noord-Italië, waar de familie Fila was gesetteld was zeer armoedig, de mensen waren daar erg arm. De Fila’s richtte dit merk op, om voor de plaatselijke bevolking kleding te gaan produceren. Het product wat het meeste werd gefabriceerd, was ondergoed.

Vanaf de zeventiger jaren kwam meer en meer de sportkleding in beeld. Sportschoenen en kleding werd in deze jaren steeds actueler. Iedereen ging sporten in deze tijd en dit was voor de familie Fila een gat in de markt. Echter, in het begin van de jaren 2000 kwam de fabriek in financieel slecht weer en moest worden verkocht. De holding “Sports Brands International” ontfermde zich over de fabriek. In 2007 kocht Fila Korea het internationale Filamerk, waardoor dit één van de grootste op het gebied van sportkledingmerken werd.

Damesschoenen van Fila

De sneakers van Fila die geschikt zijn voor dames kunnen worden onderverdeeld in hardloopschoenen, fitnessschoenen en schoenen die je kunt gebruiken voor andere sporten zoals wandelen. Sportschoenen van Fila kunnen echter ook prima worden benut om als dagelijkse schoenen te dragen.

Hardlopen

Hardloopsters zijn gebaat bij de juiste hardloopschoenen. De Fila Keynote 2 in roze/grijs tinten zijn perfect om je dagelijkse rondje op te lopen. De buitenlaag van deze schoen is van textiel en zorgt voor veel ventilatie. Comfortabele schoenen voor de neutrale voet. De rubber zool zorgt voor voldoende grip op zowel bospaden als verharde wegen.

Fitness 

De Fila FW Orbit Low Sneakers zijn helemaal gemaakt om de smalle vrouwenvoet alle steun te verlenen tijdens een flinke workout in de sportschool. Het bovenwerk van deze soepele sneakers is van synthetisch leer en de zool is van rubber materiaal vervaardigd. De EVA tussenzool en de uitneembare EVA binnenzool zorgen voor het nodige comfort.  De aantrekkelijke wit/grijze tinten wat deze schoen zo opvallend maakt, heeft een mooie vrouwelijk look. Een perfecte schoen om een uurtje lekker op te fitnessen!