Fietsendrager

Wilde vakantieplannen om door de Alpen te fietsen of door het lieftallige Texel? Dan komt altijd de vraag omhoog borrelen: ‘Hoe neem je goed en veilig je fiets mee op vakantie?’. Wij bieden u uitkomst met kwalitatief hoogwaardige fietsendragers. Een goede fietsendrager is zeer efficiënt voor elke reizende fietser.

Fietsendrager kiezen

Er is een breed aanbod aan fietsendragers. De keus voor de juiste fietsendrager hangt af van de hoeveelheid fietsen die u wilt vervoeren of u beschikking heeft over een trekhaak en wat voor soort fietsen u mee wilt nemen. Denk ook goed na over het doel. Waarvoor heeft u een fietsendrager nodig? Moeten de fietsen kilometerslang op de fietsendrager, omdat u naar verre oorden reist of is de fietsendrager bedoeld voor dat ene kort ritje bij fietspech? Al deze vragen wegen mee bij het maken van de goede keus voor de fietsendrager.

Trekhaak fietsendrager

Een trekhaak fietsendrager is geschikt wanneer uw auto beschikt over een trekhaak. De drager is ideaal voor het vervoeren van twee of meer fietsen. De fietsen zijn eenvoudig te bevestigen op de trekhaak. Bijkomend voordeel is het lagere kostenplaatje. Ten eerste is de fietsendrager in verhouding goedkoper dan een dakdrager. Voor een dak fietsendrager zijn dakdragers nodig inclusief een fietsendrager per fiets. Ten tweede bespaar je geld, doordat de fietsen achter de auto weinig wind vangen. Minder weerstand leidt tot minder brandstofgebruik.
Alleen elk voordeel heeft ook z’n nadeel, zo ook de trekhaak fietsendrager. Doordat de fietsendrager op de achterklep is gevestigd kan deze niet meer open. Mits u een drager koopt die u kunt kantelen.

Dakfietsendrager

Met een dakfietsendrager is het oppassen geblazen. Uw auto is opeens een stuk hoger en past niet meer onder alle tunnels en bordjes door. Het grote voordeel is dat u met een dak fietsendrager gemakkelijk bij de achterbak komt. Een dakdrager vervoert maximaal één fiets. Natuurlijk kunt u de drager eenvoudig uit breiden, zodat u nog meer fietsen kunt vervoeren.

Achterklep Fietsendrager

De achterklep fietsendrager, ook wel spanbanddrager genoemd, is de goedkoopste manier om meerdere fietsen mee te nemen. Deze fietsendrager monteer je aan de achterklep. Het is van het model afhankelijk of de achterklep wel of niet geopend moet worden tijdens het vervoeren van de fietsen.

Fietsendrager kopen

Bij Sport44 vindt u de geschikte producten om uw fietsen eenvoudig te vervoeren. Wij streven naar een snelle en voorspoedige levering van uw fietsendrager. Ook het betalen van de drager willen we zo gemakkelijk mogelijk laten verlopen. Daarom ligt de keus van betalen bij u. Wilt u handje contantje betalen of per krediet? Het is allemaal mogelijk. Het gemak van de klant staat voorop.