Fiets 26 inch

Vanaf de periode dat een kind kan lopen, duurt het niet zo lang meer voordat we de peuter op een fietsje zetten. Een fiets is in Nederland hét ultieme vervoermiddel. Voor groot en klein zijn er fietsen en bijna ieder persoon heeft er eentje. In Nederland vinden wij, dat een kind moet kunnen fietsen. Het is dan ook prettig om zo’n karretje in je bezit te hebben. ‘s Morgens op de fiets naar school en s’middags weer naar de voetbalclub om te trainen.

Fiets aanschaffen voor kinderen 

Vooral wanneer je een fiets aanschaft voor een kind,  moet je op een aantal dingen letten. Zorg in ieder geval dat een kind met rechte rug op een fiets zit en goed bij de trappers en grond kan komen. Sportieve fietsen als een wielrenfiets of mountain bike zit je meer voorover met een wat krommere rug. Deze sportieve houding is wat comfortabeler.

Terugtraprem

Voor kinderen is een fiets met terugtraprem in het begin nog het beste. Vooral wanneer een kind nog maar net kan fietsen zijn handremmen nog wat onhandig. Is je kind al wat verder en heeft het de leeftijd van een jaar of  10-11 dan zijn handremmen zeker mogelijk. 3 Versnellingen is voor een 26 inch kinderfiets prima. Een fiets die door deze leeftijdsgroep dagelijks wordt gebruikt zal geen heuveltrainingen hoeven doen maar fietst elke dag naar school en club. 3 Versnellingen zijn dan echt voldoende.

Kinderfiets 26 inch

De Bike Fun Lots of Love meisjes 26 inch is een mooi voorbeeld van een meisjesfiets met 3 versnellingen. Een stevige fiets met een prachtige roze kleur die meisjes meestal mooi vinden. Geschikt voor kinderen met een gewicht tot 16 kilo. Een heerlijk vervoermiddel waar je mee voor de dag kunt komen en de blits kunt maken bij je vriendinnen.

Ook voor jongens zijn er Bike Fun fietsen met een 26 inch maat verkrijgbaar. Uiteraard in echte jongenskleuren!