Fidgets Maken

Fidgets zijn kleine speeltjes die steeds populairder worden bij kinderen en volwassenen als middel om stress en angst te verminderen, de concentratie te verbeteren en de zenuwen te kalmeren. Er zijn honderden verschillende soorten fidgets op de markt, van spinners tot kubussen tot squishies, maar waarom zou je er geen maken? In dit artikel lees je hoe je je eigen fidgets kunt maken die perfect aansluiten bij jouw wensen en behoeften.

Materialen

Het fijne aan fidgets is dat ze gemaakt kunnen worden van bijna alles wat je maar wilt. Je kunt ze maken van materialen die je al in huis hebt liggen of specifieke materialen kopen bij een hobbywinkel. Hieronder volgen enkele materialen die je kunt gebruiken om je eigen fidgets te maken:

– Ballonnen: ballonnen zijn een geweldig materiaal voor het maken van stressballen en squishies. Ze zijn goedkoop en je kunt ze in allerlei verschillende kleuren kopen.

– Klei: klei is een flexibel en gemakkelijk te vormen materiaal dat je kunt gebruiken voor het maken van kneed- en plakfidgets.

– Touw: touw is een stevig materiaal dat je kunt gebruiken voor het maken van knoopfidgets en voor het vlechten van armbandjes.

– Kralen: kralen zijn een leuke en kleurrijke toevoeging aan fidgets. Ze kunnen worden gebruikt voor het maken van armbandjes, kettingen en andere sieradenfidgets.

Hoe maak je het?

Afhankelijk van het soort fidget dat je wilt maken, zullen de stappen die je moet volgen variëren. Hieronder staan enkele eenvoudige stappen voor het maken van enkele veel voorkomende fidgets:

Stressbal

– Blaas een ballon op tot de gewenste grootte. Je kunt dit doen met een ballonnenpomp of gewoon met je mond.

– Vul de ballon met wat je maar wilt. Je kunt er bijvoorbeeld rijst, meel, zand of klei in stoppen.

– Knip het uiteinde van de ballon af en maak er een knoop in.

– Gebruik een andere ballon om de stressbal steviger te maken en om een leuk patroon te creëren. Knoop de tweede ballon gewoon om de bal heen.

Squishy

– Rol een stuk klei uit tot de gewenste vorm en grootte.

– Voeg eventueel glitter, kleur of geur toe aan de klei.

– Laat de klei drogen totdat hij hard is.

– Versier de squishy met verf, stiften, stickers of andere materialen.

Knoopfidget

– Knip een stuk touw af op de gewenste lengte.

– Knoop het touw in verschillende knopen. Je kunt verschillende soorten knopen gebruiken, zoals gewone knopen, macramé knopen of Chinese knopen.

– Versier de knopen met kralen, verf of andere materialen.

Conclusie

Het maken van je eigen fidgets is niet alleen leuk, maar ook nuttig. Het kan je helpen je creativiteit te vergroten, terwijl je tegelijkertijd een uniek en persoonlijk speeltje creëert om mee te spelen. Of je nu een stressbal nodig hebt om wat spanning te verminderen, een squishy om in te knijpen of een armbandje om mee te spelen, het maken van je eigen fidgets is een geweldige manier om het perfecte speeltje te creëren dat bij jou past.