Epoxy Giethars Gamma

Epoxy giethars is een vloeibare soort hars welke snoeihard wordt nadat het is opgedroogd. Van oudsher werd epoxy giethars veel gebruikt in de watersport om bijvoorbeeld boten mee te repareren. Je kunt echter veel meer met epoxy giethars! Wat dacht je van een glashelder tafelblad voor je zelfgemaakte tafel. Alles is mogelijk, zeker wanneer je gaat werken met epoxy kleurstoffen om je creatie een mooie kleur te geven.

Epoxyhars of giethars

Dit kunsthars kan voor een groot aantal doeleinden worden gebruikt. 2 Op elkaar afgestemde componenten worden gemengd. Deze vloeibare hars zal door een chemische reactie, die een aantal uren duurt, hard worden. Onder invloed van een verharder die met de epoxy wordt gemengd ontstaat de hardheid van het materiaal. De verhouding epoxy – verharder is meestal 1 op 1, maar kan ook 1 op 2 zijn.

Mogelijkheden

Eén van de mogelijkheden van deze hars is het maken van sieraden. Met de Resin Art UV hars hard 200g epoxy hars, behaal je fantastische resultaten. Met deze UV hars maak je de mooiste sieraden. Het uitarden gebeurt met UV licht. Dit kan een UV-lamp zijn maar zonlicht kan ook als droogfactor worden gebruikt. De combinatie met glitters, kleurstof en bedels geven een echt sieraad wat je met plezier zal dragen.

Gebruik epoxyhars

Epoxyhars kan o.a. worden gebruikt voor een groot aantal klussen zoals:

  • Steentapijtbevestiging, zowel binnen als buiten.
  • Kan als snijplank worden gebruikt.
  • Het gieten in mallen
  • Meubilair maken wat modern en tijdloos is.
  • Als afdichtingsmiddel. (garagevloer)
  • Het zelfbouwen van aquarium
  • Verlijmen kleine onderdelen.
  • Gebruik in de modelbouw

All-Round epoxy giethars

De all-round epoxy giethars leent zich uitstekend om mee te klussen. Lijmen, lamineren en dunne lagen gieten is een koud kunstje met de S.A.M. giethars. Deze epoxy is slagvast, UV-bestendig en helder. De werktijd is snel, 20 tot 25 minuten. Deze universele hars wordt veel gebruikt in de maakindustrie en botenbouw. Breed inzetbaar als lijm, lamineerhars, giethars en coating. Kan prima worden gecombineerd met verschillende materialen als glasvezel, beton, hout, basalt, aramide en carbonvezels.