Engelse young adult boeken


Als jong volwassene is het ontdekken van Engelse boeken een geweldige manier om je verbeelding en taalvaardigheden te stimuleren. Zelfs als Engels niet je moedertaal is, kun je veel leren van de complexiteit van de Engelse taal en de verscheidenheid aan literaire werken beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Dit artikel behandelt de kenmerken van Young Adult boeken in Engeland en Amerika, hun geschiedenis en evolutionaire ontwikkeling, en de beste Young Adult-boeken die in Engeland en Amerika zijn gepubliceerd.

Kenmerken van Young Adult Boeken

Engelse Young Adult boeken zijn gericht op een leeftijdsgroep van 12 tot 18 jaar, en hun inhoud weerspiegelt vaak hun leeftijd en gedachten. Young adult-boeken in het Engels hebben vaak de volgende kenmerken:

Eenvoudig verhaallijn

De verhaallijnen van Young Adult-boeken zijn eenvoudig en het begrijpen van de verhaallijn zou voor jongeren heel gemakkelijk moeten zijn.

Protagonisten zijn jongeren

Protagonisten in Young Adult-boeken zijn bijna altijd tieners, en de thema’s die in de boeken worden behandeld, zijn vaak relevant voor wat leeftijdsgenoten in het echte leven ervaren.

Coming-of-age themes

In veel Young Adult-boeken gaat het om thema’s die te maken hebben met de overgang van de hoofdpersoon naar de volwassenheid.

Ontwikkeling van romantiek

Soms speelt romantische ontwikkeling ook een rol in deze boeken, maar dit is niet nodig.

Korte en gemakkelijk te lezen

De boeken zijn meestal dun en makkelijk te lezen.

Geschiedenis en evolutionaire ontwikkeling van Young Adult Boeken

Vroege geschiedenis

De literaire canon van Young Adult literatuur heeft wortels die teruggaan tot de 18e en 19e eeuw, maar de term zelf werd pas in 1967 geïntroduceerd door de Amerikaanse bibliothecaris Michael Cart.

Moderne geschiedenis

Sinds de jaren vijftig hebben Young Adult-boeken zich enorm ontwikkeld in zowel literaire kwaliteit als variatie in thema’s en onderwerpen. Tegenwoordig zijn Young Adult boeken een populaire genre binnen de Engelse literaire wereld.

5 Engelse Young Adult Boeken die je MOET lezen

The Fault In Our Stars (2012)

The Fault In Our Stars is een romantisch drama geschreven door John Green en is een van de meest verkochte boeken van de afgelopen jaren. Het boek is zowel in Amerika als Engeland gepubliceerd en gaat over Hazel Grace Lancaster, een jong meisje met schildklierkanker dat verliefd wordt op Augustus Waters.

The Hunger Games (2008)

The Hunger Games is het eerste boek in de trilogie van Suzanne Collins. Het boek gaat over Katniss, een 16-jarig meisje uit District 12 die zich vrijwillig opgeeft voor de Hongerspelen, een jaarlijkse strijd op leven en dood tussen 24 tieners die door een totalitair regime worden georganiseerd.

To All The Boys I’ve Loved Before (2014)

To All The Boys I’ve Loved Before is een romantische komedie geschreven door Jenny Han. Het gaat over de relatie van Lara Jean, de hoofdpersoon, en hoe deze verandert nadat haar vijf liefdesbrieven per ongeluk door haar zusje zijn verzonden.

The Maze Runner (2009)

The Maze Runner, geschreven door James Dashner, is een dystopische science fiction roman over een tiener genaamd Thomas, die wakker wordt zonder geheugen en gevangen zit in een doolhof met een groep andere jonge jongens.

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda (2015)

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda is een komedie uit 2015 geschreven door Becky Albertalli. Het boek gaat over Simon, een 16-jarige homo, die een e-mailwisseling heeft met een anonieme klasgenoot die hij online heeft leren kennen.

Veelgestelde vragen over Engelse Young Adult Boeken

1. Wat maakt Young Adult literatuur zo populair?

Young Adult literatuur spreekt vaak over thema’s en onderwerpen waar jongeren vaak mee te maken krijgen, zoals romantiek, vriendschap en de overgang naar volwassenheid. Dit maakt Young Adult literatuur vaak erg herkenbaar en populair onder tieners.

2. Hoe begin ik met het lezen van Engelse Young Adult-boeken?

Een goede manier om te beginnen is om te winkelen op grote online boekwinkels als Amazon of Bol.com, waar je Young Adult-boeken kunt vinden gerangschikt op populariteit of het genre van je voorkeur.

3. Wat is de belangrijkste kwaliteit die Engelse Young Adult-boeken moeten hebben?

Engelse Young Adult-boeken moeten entertainend zijn zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en de regels van literatuur.

4. Waarom zijn Young Adult-boeken verfilmd?

Sommige inspirerende Young Adult-boeken zijn verfilmd om het publiek te bereiken dat niet zo graag leest.

5. Zijn Young Adult-boeken alleen bedoeld voor jongeren?

Hoewel Young Adult-boeken gericht zijn op tieners, kunnen ze door mensen van alle leeftijden worden gelezen om te genieten van hun eenvoud en beknoptheid.