Efteling kerstversiering


De Efteling staat bekend om zijn sprookjesachtige attracties en betoverende sfeer gedurende het hele jaar, maar vooral tijdens de kerstperiode. En wat hoort er bij kerst? Juist, prachtige kerstversiering! Lees meer over de kerstversiering in de Efteling en hoe deze bijdraagt aan het creëren van een betoverende kerstsfeer.

De geschiedenis van de Efteling kerstversiering

De Efteling heeft altijd veel aandacht besteed aan het versieren van het park tijdens de kerstperiode. Al in de jaren ’80 kreeg het park de eerste kerstversiering. Destijds bestond de decoratie voornamelijk uit kerstbomen en verlichting. Tegenwoordig is de kerstversiering veel uitgebreider en creëert het park een magische winterse sfeer.

De verschillende kerstgebieden in de Efteling

De Efteling heeft verschillende gebieden die tijdens de kerstperiode prachtig gedecoreerd zijn. Zo is er op het Dwarrelplein een grote kerstboom te vinden die schittert in duizenden lichtjes. In het Reizenrijk vind je een sfeervolle kerstmarkt met verschillende kraampjes vol leuke kerstcadeaus en lekkernijen. In het sprookjesbos worden de sprookjes omgetoverd tot winterse taferelen en zijn er talloze lichtjes te vinden.

Bijzondere kerstattracties

Naast de prachtige kerstversiering heeft de Efteling ook enkele attracties die speciaal voor kerst zijn omgetoverd. Zo is natuurlijk de bekende attractie ‘Droomvlucht’ extra magisch tijdens de kerstperiode. Maar ook de ijsbaan in het park zorgt voor veel plezier bij jong en oud. En wat dacht je van een ritje in de Python, in winterse sferen?

Eten en drinken in winterse sferen

Natuurlijk hoort er bij kerst ook gezellig samenzijn en lekker eten en drinken. De Efteling heeft een ruime selectie van winterse lekkernijen en dranken in het park. Zo kun je genieten van warme chocomelk of glühwein en heerlijke oliebollen en wafels.

Overnachten in de Efteling tijdens kerst

Wil je optimaal genieten van alle kerstactiviteiten in de Efteling? Dan is een overnachting in het park zeker een aanrader! Tijdens kerst zijn er verschillende arrangementen beschikbaar om te verblijven in de prachtige Efteling hotels en vakantiehuizen.

Tips voor een bezoek aan de Efteling tijdens kerst

Wil je graag de Efteling bezoeken tijdens de kerstperiode? Zorg er dan voor dat je van tevoren kaartjes koopt om teleurstelling te voorkomen. Ook is het handig om vooraf het programma te bekijken, zodat je niets mist.

Conclusie

De Efteling kerstversiering is een unieke beleving in Nederland tijdens de kerstperiode. Met prachtig versierde gebieden, bijzondere kerstattracties en winterse lekkernijen creëert het park een betoverende sfeer waar jong en oud van genieten.

Veelgestelde vragen

1. Moet ik extra betalen voor de kerstversiering in de Efteling?
– Nee, de kerstversiering is bij de reguliere toegangsprijs inbegrepen.

2. Wat zijn de openingstijden van de Efteling tijdens kerst?
– De openingstijden variëren per dag, dus het is verstandig om de website van de Efteling te raadplegen voor actuele informatie.

3. Welke attracties zijn extra leuk tijdens kerst?
– Droomvlucht en de ijsbaan zijn attracties die extra leuk zijn tijdens de kerstperiode.

4. Is het mogelijk om te overnachten in de Efteling tijdens kerst?
– Ja, er zijn verschillende arrangementen beschikbaar om te verblijven in de Efteling hotels en vakantiehuizen tijdens kerst.

5. Is het park druk tijdens kerst?
– Ja, het kan druk zijn tijdens kerst. Plan dus goed van tevoren en koop kaartjes vooraf om wachtrijen te vermijden.