Eetkamerstoelen met Armleuning

Wanneer je eetkamerstoelen met leuning gaat aanschaffen, heb je vast wel een paar tips nodig. Welk materiaal had je bijvoorbeeld in gedachte, Moet het een eetkamerstoel met of zonder leuning worden? Maar ook, past een bepaalde stoel wel in jou interieur en niet geheel onbelangrijk, de prijs/kwaliteitverhouding.

Materiaal kiezen

Er zijn een aantal materialen waar je uit kunt kiezen. Kies je voor hout, leer of juiste een stoffen bekleding.

Hout

Hout is een natuurlijk materiaal wat weinig onderhoud nodig heeft. Hout straalt een bepaalde sfeer uit die warmte en gezelligheid laat zien. Een nadeel van een houten stoel is de harde zitting. Dit kun je echter voorkomen door stoelkussentjes te gebruiken.

Leer

Straalt luxe uit en is gemakkelijk in onderhoud. Vlekken zijn over het algemeen gemakkelijk te verwijderen. Leer kan na verloop van tijd slijtage laten zien. Bij een leren bank is dit ook, en vinden we dit vaak mooi, maar bij een eetkamerstoel kan dat als nadeel worden gezien.

Stof

Stof is een comfortabel materiaal. Je zit er lekker op en geeft een sfeervolle uitstraling. Het nadeel is dat je met stof op moet passen met vlekken.

Kunststof en kunstleer

Dit materiaal is ideaal wanneer je kleine kinderen hebt. Kunstleer ziet er net zo mooi uit als echt leer. Kunststof is evenals kunstleer gemakkelijk schoon te maken. Ideaal met een groot gezin.

Metaal

Metaal is een ideaal materiaal wanneer je houdt van een industriƫle woonruimte. Heel gemakkelijk in onderhoud en kan tegen een stootje.

De mooiste producten


Met of zonder leuning?

Wanneer je veel waarde hecht aan lang tafelen en zitcomfort erg belangrijk vind, kies dan voor een eetkamerstoel met leuning. Ben je van plan stoelen met leuning aan te schaffen zorg er dan voor dat de stoel onder de eetkamertafel kan worden geschoven. Een eetkamerstoel met armleuning zal ook snel worden gebruikt wanneer je visite krijgt. Kan gemakkelijk even bijgeschoven worden.