Eetkamerstoel met Armleuning

Wanneer je comfortabel aan de eettafel wil zitten, is een eetkamerstoel die een leuning heeft, het meest aangename zitcomfort. Armleuningen aan een eetkamerstoel heeft een wat robuuste uitstraling maar kan ook heel chique ogen. Het ligt een beetje aan de stijl wat een chique of juist een stoere aanzien heeft. Heb je een moderne living met strakke lijnen, dan is een eigentijdse, smaakvolle uitstraling, de meest juiste keus. De klassiekere versie is meer gebaat bij een wat robuustere stoel. Er zitten heel veel verschillen in eetkamerstoelen met een armleuning. Hippe velvet, stoer en industrieel of vintage met een klassieke touch.

Velvet stoelen

Je hoort dikwijls de kreet velvet om je heen, maar wat is nu eigenlijk velvet?

Velvet wordt ook wel aangeduid als velours of fluweel. Een zachte, glanzende stof die een luxe uitstraling heeft. Kan goed worden gecombineerd met verschillende woonstijlen. Velvet is een zachte stof die wordt gemaakt van zijde of katoen. Het is een opstaand geweven lusje. Dit lusje wordt doorgesneden en er onstaat een soort van kleine, zachte haartjes. De bijzondere glans is echt het kenmerk van dit materiaal. Het is duurzaam en daarom geschikt voor eetkamerstoelen met een armleuning.

Een voorbeeld van een velvet eetkamerstoel is de Roze velvet stoel uit de Troon collectie. Deze stoel is een echte eyecatcher in je interieur. De luxe uitstraling van deze stoel geeft een stijlvolle, stevige en comfortabele zit.

Velvet is op dit moment erg populair. De fraaie vorm van de stoel en de zwarte poten zorgen voor aandacht en past helemaal bij deze tijd. Voor bijna elk interieur is deze eetkamerstoel geschikt. Behalve roze zijn er nog drie andere prachtige kleuren.

Onderhoud velvet materiaal

Het onderhoud is gemakkelijk. Veel mensen denken dat een velours of velvetstof veel onderhoud vraagt. Dit is echter een fabel. Regelmatig stofzuigen is eigenlijk voldoende. Het is een mooie tip om regelmatig de haartjes rechtop te ruwen met een vochtige doek. Vooral de platgedrukte haartjes op de plek waar gezeten wordt is hiermee gebaat. Je kunt ook af en toe met een zachte kledingborstel te werk gaan.