Eau de Cologne

Ieder mens wil lekker ruiken en niet overkomen als iemand die een nare geur om zich heen heeft hangen. Het is dan een kwestie van hygiënisch zijn op jezelf. Regelmatig douchen en wassen zijn een eerste vereiste. En dan zijn er natuurlijk allerlei geuren waar je gebruik van kunt maken. Maar waar gaat je voorkeur naar uit ? Parfum of Eau de Cologne? Elke geur is anders en gebaseerd op de concentratie van etherische oliën. Etherische olie is het aroma wat de geur veroorzaakt. Zo zal een echte parfum duidelijk veel meer aroma’s bevatten dan een Eau de Toilette of Eau de Cologne.

Parfum en Eau de Toilette

Van bepaalde merken parfum is ook vaak een Eau de toilette verkrijgbaar. Dit zit hem in de hoeveelheid etherische olie. Hoe meer van een bepaald (duur) aroma een geur bevat, hoe langer de geur blijft hangen en hoe duurder het luchtje is. Veel mensen, vooral vrouwen, kiezen dan ook voor een Eau de Toilette. Zelfde geur als het duurdere zusje en net zo lekker. Echter, de Eau de Toilette is na een aantal uren wel verdwenen of wordt nog lichtjes waargenomen.

Eau de Cologne

Eau de Cologne bevat een hele lage concentratie etherische olie. De geur is daardoor veel zachter en blijft veel minder lang hangen dan Eau de Toilette of parfum. Wanneer je van milde geuren houdt is dit een prima keus.

4711

4711 is dé Eau de Cologne die iedereen wel kent. Je herinnert je vast nog wel dat je oma een paar druppeltjes op haar zakdoek deponeerde en er dan met een verheerlijkt gezicht aan rook. Heerlijke frisse geur die nog steeds populair is. 4711 Heeft echter niet stil gezeten en heeft een ware ontwikkeling doorgemaakt. Behalve de ouderwetse Eau de Cologne is er een topvariant op de markt gebracht. De 4711 – Acqua Coloniadarine en Cardamom is een unisex geur en op de markt gebracht door Maurer en Wirtz. In 2012 door Geza Schon uitgebracht en toegevoegd aan de 4711 collectie. Een heerlijke frisse citrusgeur die door zowel mannen als vrouwen kan worden gebruikt. Deze geur doet denken aan de zon! Wie wil dat nou niet….