Draadloze controllers voor pc s

Draadloze controllers voor pc’s: Een compleet overzicht


Als PC gamer heb je waarschijnlijk wel eens de behoefte gehad om lekker achterover te leunen op de bank en je favoriete spel te spelen zonder dat je achter je bureau hoeft te zitten. Gelukkig zijn er vandaag de dag tal van draadloze controllers beschikbaar voor gebruik met je pc, of je nu een consolepeiling wilt of gewoon de voorkeur geeft aan een controller over een toetsenbord en muis.

In dit artikel zullen we een compleet overzicht geven van de beste draadloze controllers voor pc’s en hun voordelen in vergelijking met bedrade controllers en toetsenbord-muis setups. We gaan dieper in op de kenmerken en eigenschappen van verschillende modellen, zodat je een geïnformeerde beslissing kunt nemen bij het kiezen van de ideale draadloze controller voor jouw behoeften.

1. Xbox draadloze controller

De Xbox draadloze controller is misschien wel de meest populaire draadloze controller voor pc’s op de markt. Het is eenvoudig aan te sluiten via Bluetooth of met een draad, afhankelijk van je pc, en heeft een comfortabel ontwerp, intuïtieve knoppen en een lange batterijduur van ongeveer 40 uur.

2. PlayStation DualShock 4 draadloze controller

De PlayStation DualShock 4-controller is ook een geweldige optie voor pc-gamers en is ook compatibel via Bluetooth of USB. De controller heeft een ingebouwde touchpad, geluidsopties en de mogelijkheid om te worden opgeladen via USB.

3. Nintendo Switch Pro Controller

De Nintendo Switch Pro Controller is een andere optie voor de PC-gamer die een draadloze controller zoekt. Dit apparaat heeft een lange batterijduur van ongeveer 40 uur en een bewegingsgevoelige besturing. Het ontwerp is ook zeer comfortabel en intuïtief.

4. Logitech F710

De Logitech F710 is een andere populaire controlleroptie voor pc’s. Deze is bekabeld of draadloos en biedt ook trillingsfeedback en programmeerbare knoppen voor een aangepaste game-ervaring.

5. 8BitDo SN30 Pro

8BitDo is een merk dat zich toelegt op retro-gaming, en hun SN30 Pro-controller is dan ook een geweldige optie voor gamers die genieten van old-school games. De controller is voorzien van Bluetooth-connectiviteit en een comfortabel, retro-ontwerp.

6. SteelSeries Stratus Duo

De Stratus Duo van SteelSeries is een van de meest veelzijdige controllers op de markt. Het heeft Bluetooth-connectiviteit, een langere batterijduur en is gemakkelijk aan te sluiten op uw pc. Ook heeft het een handige telefoonbevestiging voor mobiele games.

7. Razer Turret

De Razer Turret is in feite een alles-in-een gaming-toetsenbord en muis met een bijbehorende draadloze controller. Dit apparaat heeft een lange batterijduur en is ontworpen om de perfecte gamingervaring te bieden, of je nu gebruik maakt van een controller of toetsenbord.

8. Steam Controller

De Steam Controller werd speciaal ontworpen om te integreren met de Steam game-ervaring. Dit is handig als je veel spellen speelt op Steam. Het heeft een uniek ontwerp met een touchpad en is aanpasbaar voor elke game.

9. Thrustmaster T.Flight Hotas One

De Thrustmaster T.Flight Hotas One is een geweldige controlleroptie voor de flight sim-gamer. Het biedt een realistische besturingservaring met een joystick en throttle.

10. Hori Onyx

De Hori Onyx-controller is specifiek ontworpen voor PlayStation 4, maar werkt ook goed op pc’s. Het heeft een lange batterijduur en biedt dezelfde functionaliteit als de DualShock 4-controller.

In conclusie, er zijn veel keuzes als het gaat om draadloze controllers voor pc-gaming. Je kunt kiezen uit verschillende modellen en merken die allemaal hun eigen unieke functies bieden. Al deze controllers zijn gemakkelijk te gebruiken en hebben lange levensduur van de batterij, wat ze ideaal maakt voor urenlang speelplezier zonder onderbreking.

Veelgestelde vragen

1. Is draadloos beter dan bedraad voor pc-gaming?
– Dat is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Draadloze controllers bieden meer vrijheid en comfort, terwijl bedrade controllers geen batterij nodig hebben en vaak een betere prestatie hebben.

2. Hebben alle draadloze controllers Bluetooth-connectiviteit?
– Nee, sommige draadloze controllers hebben ook USB-connectiviteit.

3. Zijn alle draadloze controllers compatibel met pc’s?
– Nee, controleer voor aankoop de compatibiliteit van de controller met je pc.

4. Moet ik een speciale adapter kopen om mijn draadloze controller op mijn pc aan te sluiten?
– In de meeste gevallen is een Bluetooth-adapter nodig om de controller met uw pc te verbinden.

5. Zijn draadloze controllers duurder dan bedrade controllers?
– Over het algemeen ja, draadloze controllers zijn duurder dan bedrade controllers vanwege de extra kosten van de batterij en connectiviteitstechnologie.