Deurbel met camera

Heb jij al een deurbel met camera? Zo niet, dan ben jij nog echt niet de enige, want nog maar weinig mensen kennen de grote voordelen van het hebben van een camera op de deurbel. Zo is het fijn voor de veiligheid, maar heeft het ook praktische voordelen. In dit stuk lees jij alles over de voordelen en nadelen van deurbelcamera, maar ook hoe je deze moet installeren en waar je op moet letten bij de aankoop van zo’n camera. Kortom, vergeet voor nu je vooroordelen en laat je verassen door de positieve kanten van deze camera zodat hij je leven wat veiliger en makkelijker kan maken.

Nest Hello Video Doorbell | In-Depth Review

De grote voordelen van een deurbel met camera

We bespreken hier een aantal voordelen van de camera op de deurbel. Deze voordelen gaan over uw veiligheid en privacy, maar ook over praktische zaken.

Een vergroot gevoel van veiligheid

Met een camera op uw deurbel ben je veiliger in jouw eigen huis. Zo hoef je niet de deur te openen om te kijken wie er aanbelt of voor de deur staat. Je ziet de beelden van de camera op jouw mobiel en je hoeft dus niet eerst de deur te openen. Ook hoef je zelfs niet eerst bij de deur te gaan staan om door een ruitje te gluren. Al met al geeft deze camera jouw een veiliger gevoel in huis. Daarbij, als je iets hoort voor het huis wat je niet vertrouwt, dan kan je natuurlijk ook even kijken zonder dat er is aangebeld.

Meer privacy in huis

Veel mensen associëren camera’s met een bedreiging op de privacy en hoewel dat soms terecht is, is dat in dit geval niet zo. Stel je bijvoorbeeld voor dat je net onder de douche staat en de bel gaat af. Je hoeft nu niet de deur te openen in je handdoekje, maar je kunt gewoon even kijken wie er staat en als er toch open gedaan moet worden, dan roep je even dat het wat langer duurt of open je de deur via dezelfde app, mits dat met jouw cameradeurbel kan, maar daarover meer bij het volgende voordeel.

Het aannemen van pakketjes

Wij allemaal bestellen steeds meer via het internet en dus komen er steeds meer pakketjes aan de deur. Natuurlijk zijn we niet altijd thuis of sta je net onder de douche als er wordt aangebeld door de bezorger. Met de camera kan jij nu direct op jouw telefoon zien wie er voor de deur staat. Wat je dan nu kan doen door deze camera, maakt jouw leven echt een stuk makkelijker. Je kunt namelijk de deur op afstand open doen. Dit geldt niet voor alle cameradeurbellen, maar meestal gaat dat wel samen. Je kan dan vragen aan de bezorger of hij het pakket neerzet en de deur weer achter zich neerzet. Als je de deur niet open wil of kan doen, dan weet je in ieder geval dat hij geweest is en kan je wellicht vragen of hij op een later moment terugkomt.

De deur openen voor jezelf, vrienden of familie

Hetzelfde voordeel geldt natuurlijk voor mensen die je graag binnen wil laten. Je bent net iets te laat thuis en je gasten staan al voor de deur. Je ziet het en je opent de deur op afstand of je vertelt je gasten dat je er bijna bent. Al met al, heb jij altijd precies door wat er bij jou op de drempel gebeurd. Dit geeft je een ongelofelijk veilig gevoel en heeft een aantal grote praktische voordelen.

Nadelen van de deurbel met camera

Zolang jij kritisch bent in de aankoop van de camera en deze goed installeert, is er eigenlijk geen nadeel te noemen. Je moet er natuurlijk voor zorgen dat je een camera van goede kwaliteit koopt, want goedkoop is duurkoop. Daarbij moet de installatie op juiste wijze plaatsvinden, want anders zal de camera niet naar behoren werken. Als jij twijfelt, dan kan je natuurlijk altijd een expert vragen om jou even te helpen. Deze investering is het dubbel en dwars waard.

Uitkiezen van deurbelcamera en de installatie

Zoals gezegd is het belangrijk om een betrouwbaar merk te kiezen als je de camera koopt. Je wil niet dat je geld uitgeeft aan een camera die niet goed werkt. Ook wil je niet opgelicht worden, dus zoek een goede verkoopplaats online of in een winkel uit. Daarbij is het erg belangrijk om je goed te laten inlichten of de installatie van de deurbel. Als je twijfelt of je het wel goed doet of gedaan hebt, vraag dan iemand die er verstand van heeft om je even te helpen.

Verschillende versies, verschillende installaties

Kijk goed wat de uitleg bij het product aan jou vertelt. Elke deurbelcamera kan namelijk een andere installatie hebben. Echter, meestal is het een kwestie van het ophangen van de camera bij de deur en het aansluiten van de bel op bijvoorbeeld jouw mobiel. Zorg dat je de stappen van de uitleg goed volgt en als het niet lukt, dat je dan hulp haalt. Ook is het handig om de oude deurbel weg te halen of af te sluiten. Zo voorkom je dat mensen twijfelen op welke bel ze moeten drukken en jij ze nog steeds niet kan zien. Ook hiervoor kan je hulp vragen aan iemand die daar goed in is.

Het aansluiten op de WiFi

De meeste van de deurbellen zal je moeten aansluiten op jouw WiFi netwerk. Hiervoor moet je natuurlijk ten eerste WiFi hebben, maar ook de gegevens om de bel er op te kunnen aansluiten. Als je deze gegevens niet hebt, dan moet je contact opnemen met jouw provider. Verder staat er bij de meeste deurbellen uitleg over het verbinden met de Wifi in de gebruiksaanwijzing. Zonder een goed WiFi-netwerk is de deurbel niet of minder goed te gebruiken. Dus zorg eerst dat dit goed geregeld is, voordat je de deurbel koopt.