Crème Brûlée Brander

Crème Brûlée is een heerlijk nagerecht, wat je gemakkelijk in je eigen keuken kunt bereiden. Wat je nodig hebt is in ieder geval een deugdelijke brander voor Crème Brûlée. Dit heerlijke nagerecht is een custardachtige substantie, met een gekaramelliseerd suikerlaagje. Het is niet bekend waar dit heerlijke dessert vandaan komt. De een zegt Frankrijk maar er gaan ook stemmen op dat het een oorspronkelijk Catalaans toetje is. Room, suiker en vanille zijn zo’n beetje de belangrijkste ingrediënten. Wanneer je zin hebt om zelf een heerlijke Crème Brûlée te bereiden, gebruik dan bijvoorbeeld de Turboflame multifunctioneel Crème Brûlée brander. 

Een scherp geprijsd apparaat, wat ideaal is om dit dessert te maken. De brander kan natuurlijk ook voor vele andere gerechten worden gebruikt, zoals het gratineren van kaas. Brulleren is niets anders dan een lekker knapperig korstje aan je gerechten geven. Gaat sneller dan het grillen in de oven. Een Crème Brûlée brander is een betaalbaar en een prima hulp in de keuken.

Crème Brûlée zelf maken

Zelf maken is altijd nog het lekkerste. Kijk voor een simpel basisrecept op https://www.24kitchen.nl/recepten/creme-brulee.

Vóórdat je de afgekoelde Brûlée opdient en in schaaltjes hebt gestort, bestrooi je het toetje met een laagje suiker en verhit je met je brander. Er ontstaat een heerlijk, knapperige bovenzijde. Crème Brûlée hoort koud te worden geserveerd, dus karamelliseren onder de grill, in de oven is geen optie.

Zorg dat het suikerlaagje niet verbrand, dan krijg je een bittere smaak. Direct opdienen na het karamelliseren. Het suikerlaagje moet lekker knapperig zijn. De harde suikerlaag gecombineerd met de romig-zachte vla geeft een heel lekker contrast.

Bron: www.24kitchen.nl

Hendi Crème-Brûlée Brander – inclusief gasbus

Onder elke hoek kan deze Brûlée brander worden gebruikt. Ook ondersteboven zonder een flakkerende vlam. Een veilige manier van branden door de betrouwbare gasbus. Wanneer de gasbus leeg is kan de brander op simpele wijze op een nieuwe bus worden geplaatst.