Contactgrills aanbiedingen


De contactgrill is een handig keukenapparaat waarmee je snel en gezond kunt grillen. Het is geen fancy apparaat, maar het kan je leven wel een stuk makkelijker maken. Vooral omdat er regelmatig contactgrills aanbiedingen zijn; zo kan je voor weinig geld een handige machine aanschaffen. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij de aankoop van een contactgrill en waar je de beste aanbiedingen kunt vinden.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een contactgrill?

Type grillplaat

De ene contactgrill is de andere niet. Er bestaan namelijk verschillende soorten grillplaten: gladde platen, geribbelde platen, grillplaten met een wafelpatroon en platen met een combinatie van ribbels en een glad oppervlak. Bedenk dus van tevoren wat je met de contactgrill wilt gaan doen en kies op basis daarvan de juiste grillplaat.

Afmetingen

Let ook goed op de afmetingen van de contactgrill. Heb je weinig ruimte in je keuken? Dan kan het handig zijn om voor een kleinere variant te kiezen. Aan de andere kant, als je vaak voor een groot gezelschap kookt, is een grotere contactgrill misschien handiger.

Vermogen

Het vermogen van een contactgrill bepaalt hoe snel het apparaat opwarmt en hoe snel het eten klaar is. Kies voor een contactgrill met ten minste 1000 watt.

Temperatuurregelaar

Een temperatuurregelaar is handig wanneer je verschillende soorten gerechten wilt maken. Met een regelbare temperatuur kan je de contactgrill aanpassen aan het gerecht dat je gaat maken.

Waar vind je de beste contactgrills aanbiedingen?

Grote winkelketens

Grote winkelketens zoals MediaMarkt en Blokker hebben vaak aanbiedingen op hun keukenapparaten. Houd hun websites of folders in de gaten om te zien of er een goede deal voor jou tussen zit.

Online shops

Ook online zijn er regelmatig contactgrill aanbiedingen te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op websites als Bol.com of Coolblue. Hier vind je vaak aanbiedingen voor topmerken als Tefal en Philips.

Seizoensgebonden aanbiedingen

Sommige aanbiedingen zijn seizoensgebonden. Zo kan het handig zijn om in de zomer naar een contactgrill aanbieding te zoeken, omdat het dan vaak barbecueseizoen is en de vraag naar contactgrills stijgt. Ook tijdens Black Friday en Cyber Monday zijn er vaak goede deals te vinden.

Waarom zou je een contactgrill willen kopen?

Gezond

Door het grillen op de contactgrill, vetten het eten minder snel aan en blijft het dus gezonder. De vette sappen en oliën lopen namelijk weg van het voedsel, in plaats van dat het in het eten trekt.

Snel

Een contactgrill is heel snel warm en je kan er bijvoorbeeld ook groenten en tosti’s op bereiden. Op deze manier hoef je niet lang in de keuken te staan om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Veelzijdig

Door de verschillende soorten grillplaten kan je met de contactgrill veel verschillende gerechten maken. Van vlees en vis tot wafels en gegrilde groenten.

Conclusie

Een contactgrill is een must-have in elke keuken. Het apparaat is gezond, snel en veelzijdig. Als je op zoek bent naar een contactgrill, is het belangrijk om op de bovenstaande punten te letten bij de aankoop. Wanneer je goed zoekt, zijn er vele aanbiedingen te vinden in zowel fysieke winkels als online webshops.

Veelgestelde vragen

1. Is het veilig om de contactgrill te gebruiken?

Ja, de contactgrill is veilig te gebruiken. Houd wel altijd de handleiding goed in de gaten en let op de juiste temperatuurinstelling.

2. Kan je de contactgrill ook buiten gebruiken?

Dit hangt af van het type contactgrill dat je hebt. Lees de handleiding goed door om te zien of het veilig is om de contactgrill buiten te gebruiken.

3. Kan je de grillplaat schoonmaken in de vaatwasser?

Dit hangt af van het type grillplaat. Vaak staat in de handleiding vermeld of de grillplaat geschikt is om in de vaatwasser te reinigen.

4. Kan je een contactgrill gebruiken voor het bereiden van dikke stukken vlees?

Ja, een contactgrill is in staat om dikke stukken vlees goed te bereiden. Het is wel belangrijk om de juiste temperatuur en bereidingstijd te bepalen.

5. Kan je tosti’s maken met een contactgrill?

Ja, een contactgrill is uitermate geschikt voor het maken van tosti’s. Veel contactgrills beschikken zelfs over een tostistand.