Concealer kwasten


Als make-up liefhebber ben je ongetwijfeld bekend met concealer. Het is de go-to-tool om die hardnekkige vlekken en onvolkomenheden te verbergen en een vlekkeloze huid te creëren. Als je er echter voor wilt zorgen dat je make-up er echt professioneel uitziet, heb je de juiste concealer kwast nodig. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over concealer kwasten, van de verschillende soorten tot het kiezen van de juiste kwast voor jouw huidtype.

Soorten Concealer Kwasten

Er zijn veel verschillende soorten concealerkwasten op de markt en elk heeft zijn eigen unieke set van functies, vormen en maten. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende concealer kwasten:

1. Plat Concealer Kwast

Deze kwast heeft een platte en ovale kop en is perfect voor het aanbrengen van concealer op grote vlakken zoals de wang en het voorhoofd. Het werkt het beste bij creamy en vloeibare concealers.

2. Penseel Concealer Kwast

Dit penseelkwastje heeft een kleine, taps toelopende kop en is perfect voor het aanbrengen van concealer op kleine vlekken. Het blinkt uit bij vloeibare concealers en is essentieel voor het aanbrengen van concealer op moeilijk bereikbare plaatsen zoals onder de ogen.

3. Vlekken Concealer Kwast

Deze kwast is vergelijkbaar met een penseelkwastje, maar dan iets groter en met een meer afgeronde kop. Het is ideaal voor het aanbrengen van concealer op specifieke plekken zoals roodheid of donkere kringen en werkt perfect met vloeibare concealers.

Hoe een Concealer Kwast Kiezen?

Bij het kiezen van de juiste concealer kwast zijn er drie dingen waar je op moet letten: de textuur van de concealer, de grootte van het gebied dat je wilt bedekken en de applicatiemethode.

1. Textuur

Het kiezen van de juiste kwast voor de textuur van je concealer is cruciaal voor het bereiken van een perfecte afwerking. Creëer je een zachte, vlekkeloze afwerking? Dan is een platte kwast de perfecte keuze. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer dekkende afwerking, is een penseelkwastje de beste keuze. Let bij het kiezen van je kwast dus goed op de textuur van de concealer die je wilt gebruiken.

2. Grootte van het gebied dat je wilt bedekken

Wil je grote gebieden of kleine en specifieke plekjes aanpakken? Voor grotere oppervlakken heb je een platte kwast nodig terwijl een vlekken kwast beter geschikt is voor kleinere gebieden.

3. Applicatiemethode

Als laatste is de applicatiemethode die voor jou het beste werkt, belangrijk. Sommige mensen vinden het fijner om de concealer kwast direct aan te brengen op de huid terwijl andere mensen liever de kwast gebruiken om een kleine hoeveelheid concealer op hun hand of op een palette aan te brengen. Kies dus wat voor jou het meest comfortabel is.

Tips voor het Gebruik van een Concealer Kwast

Hieronder geven we enkele tips over hoe je de perfecte afwerking kunt krijgen bij het gebruik van jouw concealerkwast:

1. Begin met de juiste concealer

Als je concealer niet de juiste kleur of textuur heeft, zul je nooit de perfecte afwerking kunnen krijgen. Zorg ervoor dat je een concealer gebruikt die qua textuur en kleur past bij je huid.

2. Gebruik de juiste techniek

Een concealer kwast gebruiken vergt oefening en vaardigheid. Gebruik zachte, ronddraaiende bewegingen voor een perfecte afwerking.

3. Breng aan in lagen

Werk altijd met lagen. Breng een dunne laag aan en bouw het langzaam op. Dit zorgt voor een betere dekking en uitstraling.

4. Blend

Gebruik een blending kwast of schone vingers om de concealer goed te blenden. Hierdoor krijg je een vloeiende afwerking.

5. Oefen geduld

Geduld is een schone zaak. Geef de concealer even de tijd om volledig in te werken en te drogen.

Veelgestelde Vragen over Concealer Kwasten

1. Wat is het verschil tussen een platte concealer kwast en een penseel kwastje?

Een platte concealer kwast werkt het beste voor grotere vlakken terwijl een penseelkwastje perfect is voor het aanbrengen van kleine hoeveelheden op specifieke plaatsen.

2. Systeemkwasten of professionele kwasten?

Er zijn twee soorten kwasten: systeemkwasten en professionele kwasten. Over het algemeen zijn professionele kwasten van betere kwaliteit en geven ze een betere afwerking.

3. Welke kwast werkt het beste bij een droge huid?

Bij een droge huid werkt een kwast met natuurlijke haren het beste omdat het de huid minder schade toebrengt.

4. Hebben kabuki kwasten dezelfde functionaliteit als concealer kwasten?

Kabuki kwasten worden meestal gebruikt voor poedervormige producten, dus nee, ze zijn niet dezelfde als concealer kwasten.

5. Kan ik mijn concealer kwast gebruiken om contouring poeder aan te brengen?

Dat kan, maar het is niet aan te bevelen. Het is beter om een speciale kwast voor contouring poeder te gebruiken voor de beste resultaten.

Conclusie

Om de perfecte afwerking te krijgen, is de juiste concealer kwast net zo belangrijk als de textuur van je concealer. Begin met het kiezen van de juiste kwast, gebruik de juiste techniek en wees geduldig bij het aanbrengen van je concealer. Met deze tips ben je zeker op weg naar een vlekkeloze afwerking in no time.