Complete boxsprings 120 cm x 200 cm


Als je op zoek bent naar een nieuw bed, denk dan eens aan een complete boxspring van 120 cm x 200 cm. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze bedden, van de voordelen en nadelen tot de verschillende soorten en materialen. Je vindt hier ook enkele handige tips om de juiste boxspring te kiezen en hoe je hem het beste kunt onderhouden.

Waarom kiezen voor een complete boxspring?

Een boxspring biedt vele voordelen ten opzichte van andere bedden. Zo is hij hoger dan een normaal bed en dat maakt het in- en uitstappen gemakkelijk. Bovendien zorgt de combinatie van een boxspring, matras en topmatras voor een optimale ondersteuning van je lichaam. Dit kan je nachtrust enorm ten goede komen. Een ander voordeel is dat een boxspring een luxe uitstraling heeft en in talloze kleuren, stoffen en maten verkrijgbaar is.

Nadelen van een complete boxspring

Echter zijn er ook nadelen verbonden aan een boxspring. Zo is het bed niet goedkoop en kan het zwaar zijn om te verplaatsen. Ook kan het meer stof vangen doordat het hoger is dan een normaal bed. Daarnaast is een boxspring geen goede keuze als je houdt van een heel hard of juist heel zacht matras, omdat het systeem van de boxspring een specifieke ondersteuning vereist.

Welke soorten boxsprings zijn er?

Er zijn verschillende soorten boxsprings. De standaard boxspring bestaat uit een box met springveren, een matras en een topmatras. Daarnaast zijn er ook elektrisch verstelbare boxsprings en de Scandinavische boxspring, die bestaat uit een hardere box met pocketveren en een zachtere oplegmatras.

Welke materialen worden gebruikt bij een boxspring?

Boxsprings zijn verkrijgbaar in diverse soorten materialen. Zo heb je de keuze uit stoffen zoals polyester, katoen en leer, maar ook uit verschillende soorten hout en diverse metalen. Bij het kiezen van het materiaal is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van de slaapkamer en persoonlijke voorkeuren.

Tips bij het kiezen van een complete boxspring

Bij het kiezen van een boxspring zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om de juiste maat te kiezen, waarbij je rekening moet houden met de afmetingen van de slaapkamer en je eigen lengte. Daarnaast moet je bij het kiezen van een matras en topmatras letten op de hardheid en het materiaal. Wanneer je allergisch bent voor stof of huisstofmijt, is het aan te raden om hypoallergene materialen te kiezen.

Hoe onderhoud je een boxspring?

Om zo lang mogelijk van je boxspring te kunnen genieten, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Zo is het aan te raden om de boxspring regelmatig te stofzuigen en de bekleding met een vochtige doek af te nemen. Bij vlekken is het belangrijk om deze direct te behandelen met een speciaal reinigingsmiddel voor het betreffende materiaal.

Conclusie

Een complete boxspring van 120 cm x 200 cm biedt veel voordelen zoals een optimale ondersteuning, luxe uitstraling en keuze uit diverse materialen. Er zijn echter ook nadelen zoals de prijs en gewicht van een boxspring. Bij het kiezen van de juiste boxspring kun je letten op de maat, het materiaal en de ondersteuning. Door goed onderhoud, kun je zo lang mogelijk van je boxspring genieten.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik een complete boxspring van 120 cm x 200 cm ook zelf in elkaar zetten?
Ja, dat is mogelijk. Een complete boxspring komt in verschillende delen die je zelf gemakkelijk in elkaar kunt zetten.

2. Wat is het verschil tussen een boxspring met pocketveren en een boxspring met bonellveren?
Een boxspring met pocketveren heeft onafhankelijk van elkaar bewegende veren, terwijl een boxspring met bonellveren verbonden en groter zijn.

3. Past een complete boxspring van 120 cm x 200 cm wel in een kleine slaapkamer?
Ja, een complete boxspring van deze maat is geschikt voor een kleine slaapkamer.

4. Zit er garantie op een complete boxspring?
Ja, op een complete boxspring zit vaak garantie. De duur van de garantie kan per merk en bedrijf verschillen.

5. Moet ik een boxspring altijd combineren met een topmatras?
Nee, dit is niet verplicht. Een topmatras kan wel zorgen voor extra comfort en hygiƫne omdat het eenvoudiger schoon te maken is.