Clubbells

Fitnesstrends komen en gaan, maar de Clubbells zijn er om te blijven. Deze gewichtstrainingstool is relatief onbekend bij de meeste fitnessfanaten, maar heeft toch een trouwe en groeiende fanbase. De Clubbells, ook wel bekend als Indian Clubs, werden ontwikkeld in de 19e eeuw als trainingsinstrument voor krachtsporters en vechtsporters. Vandaag de dag zijn ze populair vanwege hun mogelijkheid om zowel functionele training aan te bieden als het verbeteren van de conditie.

Wat zijn Clubbells?

Clubbells zijn kort gezegd zware clubs die gebruikt kunnen worden voor diverse oefeningen. Ze zijn dikker en zwaarder dan een regulier fitnessgewicht, wat de intensiteit van de training verhoogt en de gripkracht verbetert. Clubbells zijn te vinden in gewichten van 2 kg tot 20+ kg en hebben een kenmerkende zandlopervorm en een dikke grip aan het uiteinde van de Clubbell, waardoor ze anders zijn dan standaard halters, dumbbells of kettlebells.

Hoe werken Clubbells?

Clubbells zijn veel meer dan alleen een gewicht om vast te houden tijdens het trainen. Het gebruik van Clubbells vereist het gebruik van de hele arm – van schouder tot hand – waardoor de functionele kracht en stabiliteit worden verbeterd. Hierdoor zijn ze ideaal voor het trainen van de spieren in de schouders, rug, armen en borst, omdat ze het volledige bewegingsbereik van deze spieren stimuleren met behulp van verschillende hoeken en bewegingspatronen. Daarnaast verbetert het trainen met Clubbells ook de gripsterkte, wat weer bijdraagt aan het vermogen om meer gewicht vast te houden.

Voordelen van het trainen met Clubbells

Het trainen met Clubbells biedt verschillende voordelen. Ten eerste bieden Clubbells een unieke en veelzijdige trainingservaring en kunnen ze op veel manieren gebruikt worden. Dit maakt ze geschikt voor iedereen, zowel beginners als gevorderden. Ten tweede verbeteren ze de functionele kracht en stabiliteit, die ook van belang zijn voor dagelijkse activiteiten. Ten derde verhoogt het gebruik van Clubbells de flexibiliteit, omdat ze het bewegingsbereik van de spieren vergroten. Ten slotte zijn ze ideaal voor het verbeteren van de conditie, omdat ze de hartslag verhogen en het metabolisme stimuleren.

Hoe kun je beginnen met het trainen met Clubbells?

Om te beginnen met het trainen van Clubbells is het belangrijk om de juiste Clubbell-grootte te kiezen. Beginners dienen te beginnen met een lichtere Clubbell om te wennen aan de oefeningen. Daarnaast is het belangrijk om gripkracht te verbeteren door middel van griptraining. Het gebruik van Clubbells vereist namelijk een sterke grip vanwege het dikker en zwaarder handvat. Er zijn veel verschillende oefeningen en technieken beschikbaar voor het trainen met Clubbells, variërend van de basisbewegingen tot meer geavanceerde technieken. Het is altijd aan te raden om onder begeleiding van een professional te beginnen met Clubbell-training, zodat de techniek correct wordt uitgevoerd en blessures worden voorkomen.

Conclusie

Clubbells bieden een uniek en veelzijdig alternatief voor traditionele gewichttraining en beogen een totale lichaamstraining ter bevordering van kracht, stabiliteit en flexibiliteit. Hoewel Clubbells niet voor iedereen geschikt zijn, zijn ze een geweldige aanvulling voor mensen die hun training willen variëren en willen investeren in het verbeteren van de functionele kracht en de gripsterkte. Onder begeleiding van een professional kunnen Clubbells een belangrijk onderdeel worden van je fitnessroutine en je helpen om je sportieve doelen te bereiken.