Cc creams


Als het gaat om huidverzorging en make-up, zijn er ontelbare producten om uit te kiezen. Een van de nieuwste trends die de afgelopen jaren in populariteit is toegenomen, is de cc-cream. Maar wat is een cc-cream precies en hoe verschilt het van andere make-upproducten? In dit artikel gaan we het hebben over alles wat je moet weten over cc-creams.

Wat is een CC-cream?

Een CC-cream, oftewel colour correcting-cream, is een lichtere versie van een BB-cream, die staat voor blemish balm. CC-creams hebben als doel om de teint van het gezicht te egaliseren, roodheid te verminderen en pigmentvlekken te camoufleren. Het product bevat vaak SPF en hydraterende ingrediënten.

Wat zijn de voordelen van een CC-cream?

Een van de grootste voordelen van cc-creams is dat ze meerdere voordelen bieden in één product. Ze verbergen en verminderen de zichtbaarheid van imperfecties op het gezicht, terwijl ze ook hydrateren en de huid beschermen tegen de zon. Bovendien zijn cc-creams lichter op de huid dan veel andere make-upproducten en laten ze de huid ademen.

Hoe gebruik je een CC-cream?

Het is belangrijk om een cc-cream aan te brengen op een schone, gehydrateerde huid. Gebruik je vingers, een penseel of een make-upspons en breng het product gelijkmatig aan op het hele gezicht. Bouw indien nodig de dekking op door een tweede laag aan te brengen.

Hoe vind je de juiste CC-cream voor jouw huidskleur?

Veel cc-creams zijn verkrijgbaar in verschillende tinten om overeen te komen met de huidskleur van de drager. Het is belangrijk om een kleur te kiezen die past bij jouw huidskleur, om te voorkomen dat de huid er oranje of onnatuurlijk uitziet. Test verschillende tinten en kijk welke het beste bij jouw huid past voordat je een aankoop doet.

Wat zijn de verschillen tussen een CC-cream en een BB-cream?

Een grote factor die cc-creams onderscheidt van bb-creams, is dat cc-creams een fijnere textuur hebben die de neiging heeft om beter te mengen met de huid. Bovendien zijn cc-creams geformuleerd om meer aandacht te besteden aan het egaliseren van de teint door kleurcorrectie.

Zijn CC-creams geschikt voor alle huidtypes?

CC-creams zijn over het algemeen geschikt voor de meeste huidtypes, inclusief acne-gevoelige, droge, vette en gevoelige huid. Het is echter belangrijk om te zoeken naar een cc-cream die speciaal is geformuleerd voor jouw huidtype.

Wat zijn enkele toonaangevende merken CC-creams?

Er zijn veel merken die cc-creams aanbieden, elk met een unieke formule en voordelen. Enkele toonaangevende merken zijn IT Cosmetics, L’Oréal Paris, Chanel, Olay en Clinique.

Hoe kunnen CC-creams worden opgeslagen?

Bewaar cc-creams op kamertemperatuur en uit direct zonlicht, om de productkwaliteit te behouden. Plaats de make-up ook niet in de koelkast, omdat de koude temperaturen de textuur kunnen veranderen en de consistentie kunnen aantasten.

Kan CC-cream worden gebruikt als vervanging van een zonnebrandmiddel?

Hoewel cc-creams een SPF bevatten, is het niet aan te raden om deze als vervanging van een zonnebrandmiddel te gebruiken. Het wordt sterk aanbevolen om een aparte zonnebrandcrème te gebruiken onder cc-creams om de huid te beschermen tegen direct zonlicht en de schadelijke effecten van uv-stralen.

Hoe lang gaat een tube CC-cream mee?

Hoe lang een tube cc-cream meegaat, hangt af van de grootte van de tube en hoe vaak deze wordt gebruikt. Over het algemeen gaan de tubes cc-cream net zo lang mee als andere make-upproducten, ongeveer zes tot twaalf maanden na opening.

Hoe worden CC-creams verwijderd?

Verwijder cc-creams met een milde make-up remover of reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat alle make-up goed is verwijderd en spoel het gezicht af met lauw water voordat je andere verzorgingsproducten aanbrengt.

Hoe vaak moet je CC-cream aanbrengen?

Over het algemeen hoeft cc-cream niet vaak bijgewerkt te worden gedurende de dag, omdat het product al in de huid is ingebed. Het wordt echter aanbevolen om cc-cream opnieuw aan te brengen als je de volledige dekking wilt behouden of als je huid begint te vettig aanvoelen.

Hoeveel kost een CC-cream?

De kostprijs van cc-creams varieert sterk, afhankelijk van het merk en de grootte van de tube. Over het algemeen kosten cc-creams tussen de €10 en €50 per tube.

Kan CC-cream worden gebruikt in combinatie met andere make-upproducten?

Ja, cc-creams kunnen zonder problemen worden gebruikt in combinatie met andere make-upproducten. Breng bijvoorbeeld concealer of foundation aan over de cc-cream om extra dekking te krijgen.

Zijn CC-creams de moeite waard?

Als je op zoek bent naar een veelzijdig product dat meerdere voordelen biedt, dan is een cc-cream zeker de moeite waard om uit te proberen. Ze bieden hydratatie en bescherming tegen de zon, en helpen tegelijkertijd imperfecties op de huid te camoufleren.