Buitenspeelgoed voor 9 12 jaar


Op zoek naar het beste buitenspeelgoed voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar oud? Deze leeftijdscategorie is er een waar kinderen echt in staat zijn om de wereld om hun heen te ontdekken en genieten van actieve bezigheden. Als gevolg daarvan is het vinden van het juiste buitenspeelgoed voor deze groep super belangrijk. Hier zijn enkele ideeën om uw kind actief en bezig te houden buitenshuis:

Skaten en skeeleren zijn geweldige activiteiten voor kinderen van 9-12 jaar oud. Ze bieden een uitdaging en verbeteren de coördinatie en balans. Daarnaast kan het ook nog eens een leuk sociaal aspect hebben als kinderen het samen met vrienden doen.

Een trampoline is een geweldig speeltje voor tieners. Zoek er eentje in een groot formaat zodat meerdere kinderen tegelijk kunnen springen. Veiligheid is hierbij wel heel belangrijk, dus zorg ervoor dat de trampoline stevig en veilig is.

Een springtouw is een geweldige manier om kinderen aan te moedigen om buiten te spelen. Het bevorderd de motorische vaardigheden en is ook nog eens erg leuk om samen met vrienden te doen.

Basketbal is een geweldig buitenspel voor kinderen van 9-12 jaar oud. Het moedigt niet alleen beweging aan, maar verbetert ook hand-oog coördinatie en sociale vaardigheden als kinderen in teams spelen.

De hoelahoep is al decennia lang een favoriet speeltje, en dat is niet zomaar. Het verbetert de core-strength en motorische vaardigheden, en het is ook nog eens ontzettend leuk. Er zijn ook varianten die bijvoorbeeld licht geven in het donker of met water gevuld kunnen worden wat zorgt voor extra verkoeling op warme zomerdagen.

Een slackline is een touw gespannen tussen twee bomen waar kinderen overheen kunnen lopen. Dit vergt enige balans, wat een grote fysieke uitdaging kan zijn, en is een geweldige manier voor kinderen om buiten actief bezig te zijn. Pluspunten voor het feit dat het altijd een erg populaire activiteit blijkt te zijn waar kinderen vaak (lange) tijd mee bezig zijn.

Coole verfrissing tijdens warme zomerse dagen? Regel een bovengronds zwembad! Dit zorgt voor uren speelplezier en verkoeling.

Kubb is een oud Scandinavische werpspel dat de laatste jaren erg populair is geworden. Het is inmiddels één van de meest gewilde buitenspellen geworden. Bij Kubb is het doel om houten blokken van het andere team om te werpen, terwijl u natuurlijk uw eigen blokken beschermt. Het is een spel dat veel tactiek en strategie vereist, en kinderen zullen genieten van de spanning die het met zich meebrengt.

Een boemerang is niet alleen een fascinerend stuk speelgoed maar ook nog eens een manier om de kinderen aan te moedigen om buiten te spelen. Het verbetert niet alleen de hand-oog coördinatie en motoriek, maar stimuleert ook de nieuwsgierigheid van kinderen in natuurlijke en vooral duurzame speeltjes.

Deze speeltoestellen bieden uren speelplezier tijdens de zomermaanden. Zoek er één die geschikt is voor de grootte en leeftijd van uw kinderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en designs, als u een groot gazon heeft dan is het zeker een aanrader.

Vang spellen verbeteren de motorische vaardigheden van kinderen en zijn een geweldige outdoor-activiteit om samen met vrienden te doen. Er zijn verschillende varianten en sommigen hebben zelfs verschillende niveaus van moeilijkheidsgraad, hierdoor blijft het uitdagend.

Racketspelen verbeteren ook hand-oog coördinatie en vergroten het speelveld doordat er grotere stukken grasvelden benodigd zijn. Probeer verschillende varianten om te zien welke u en uw kinderen het leukste vinden (denk aan badminton, Padel, tennis of squash).

Petanque is een leuk werpspel voor kinderen van alle leeftijden. Het verbetert het concentratievermogen en is geweldig als familie spel. Kortom, het perfecte spel om te genieten, buitenshuis, op een zonnige dag.

Een eenvoudige klimtoestel met een glijbaan kan de perfecte aanwinst zijn voor uw tuin. Klimtoestellen moedigen de kinderen aan om te klimmen en daarnaast stimuleren ze de creativiteit van uw kinderen omdat ze hiermee hun eigen avonturen beleven!

Bordspellen zoals schaken, backgammon of Monopoly zijn bij uitstek geschikt om ook buiten te kunnen spelen. Maak gebruik van een tafel en geniet samen van een leuke bordspel namiddag in de buitenlucht.

Samenvattend zijn er genoeg opties voor buitenspeelgoed voor kinderen van 9-12 jaar oud. Of u nu op zoek bent naar iets actiefs, creatiefs of mental challanging, er is altijd wel iets te vinden. Het beste van alles is dat deze activiteiten een geweldige manier zijn om uw kinderen te betrekken in fysieke beweging, en tegelijkertijd ook de band met hen te versterken! Veel plezier!

1. Wat zijn de voordelen van buitenspelen?
2. Hoe kan ik er zeker van zijn dat een trampoline veilig is voor mijn kind?
3. Zijn Slacklines geschikt voor kinderen van alle leeftijden?
4. Is er buitenspeelgoed wat ik ook binnenshuis kan gebruiken?
5. Welk buitenspeelgoed verbetert de mentale vaardigheden van mijn kind?

Antwoorden op veelgestelde vragen:

1. Buitenspelen verbetert het lichaamsbewustzijn, creativiteit en fantasierijke vaardigheden van kinderen. Het zorgt er ook voor dat ze frisse lucht inademen en dat ze blootgesteld worden aan zonlicht en vitamine D. Dit alles komt ten goede van een gezonde ontwikkeling en gemoedstoestand.
2. Een trampoline moet altijd van hoge kwaliteit zijn, zodat het stevig en veilig is. Kies daarom een ​​trampoline die gemaakt is van duurzame materialen, en die uitvoerig getest is. Zorg er tevens ook voor dat u uw kinderen goed instrueert over veiligheid en let hier ook op als u toezicht houdt.
3. Slacklines zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden, zolang het tuigje de juiste maat heeft. Begin met het aanleren van lopen op de slackline met beide handen vast aan de lijn, tot uw kind zelfverzekert genoeg is om het zonder hulp te doen.
4. Ja, er zijn tal van buitenspeelgoed die je ook binnen kunt gebruiken. Zo zijn er bal spellen, springtouwen en boemerangs die je ook binnen kunt gebruiken en geen extra ruimte nodig hebben.
5. Bordspellen zijn een perfecte optie voor uw kind om de mentale capaciteit uit te dagen terwijl u buiten bent. Bijvoorbeeld met schaken of backgammon, dit zijn uitdagende spellen die concentratievermogen en sociale vaardigheden bevorderen.