Boekenkast met Deuren

Voor elk meubel wat je wil aanschaffen moet je goed letten op de grootte van dit attribuut. Een te klein meubel laat je interieur lijken op een poppenhuis. En te grote meubels in een klein interieur is ook niet wat je wilt. Kies voor evenwicht. Altijd goed opmeten voordat je iets aanschaft. Dit geld ook voor een boekenkast. Heb je veel boeken, of denk je die in de toekomst aan te schaffen, ga dan zorgvuldig te werk. Het zou jammer zijn dat je een te kleine kast aanschaft waar je maar de helft van je boeken kwijt kunt.

Boekenkast met deuren

Kies je voor een boekenkast met deuren, dan profiteer je van het stofvrij houden van je boeken. En niet iedereen hoeft te zien wat jij in je boekenkast hebt staan. Er zijn legio boekenkasten die voorzien zijn van deuren en tevens een open ruimte hebben. Dat is prettig. Je kunt dan je boeken die kostbaar zijn in de dichte ruimte achter de deuren plaatsen en boeken die tegen een stootje kunnen zet je in het zicht.

Voordat je een boekenkast met deuren gaat aanschaffen moet je er uiteraard op letten of deze bij het interieur past. Een klassieke kast is iets anders dan een industrieel meubel. Is het de bedoeling dat de kast een echte eyecatcher wordt of mag deze onopvallend zijn en alleen maar zijn diensten als boekenkast laten zien. Is dit het geval dan kies je voor een onopvallende kast. Simpele vormen en een rustig kleurenpalet is altijd oké.

Mag de boekenkast opvallen dan kun je kiezen voor een halfopen exemplaar. Je zet je boeken achter de deuren en gebruikt het open gedeelte om mooie accessoires neer te zetten.

Industrieel

Ben je een liefhebber van industriële meubelen, dan is de Nancy’s Hutchinson Boekenkast een prima keus. Deze houten vintage kast heeft twee deuren en boven het dichte gedeelte nog een aantal planken om te gebruiken voor boeken of accessoires. Stijlvolle kast en functioneel.