Boeken over auto s


Of je nu een autoliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar iets nieuws om te lezen, er zijn verschillende geweldige boeken over auto’s die je niet wilt missen. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over auto’s bespreken die op dit moment beschikbaar zijn. Van geïllustreerde boeken tot verhalen over iconische voertuigen, er is voor elk wat wils.

1. “Fifty Cars That Changed the World” door Andrew Nahum

Dit boek biedt een gedetailleerde blik op 50 auto’s die de loop van de geschiedenis van de autowereld hebben veranderd. Het boek bevat heldere afbeeldingen en verhalen over elk voertuig, van de Ford Model T tot de Tesla Model S.

2. “Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans” door A. J. Baime

Dit boek vertelt het verhaal van de historische rivaliteit tussen Ford en Ferrari tijdens de jaren zestig. Het boek volgt de moeizame en gepassioneerde reis van de twee bedrijven en hun coureurs, die het tegen elkaar opnamen tijdens de legendarische Le Mans-wedstrijd.

3. “The Art of Racing in the Rain” door Garth Stein

Dit prachtige boek vertelt het verhaal van een coureur en zijn hond, verteld vanuit het perspectief van de hond. Het boek is ontroerend en grappig en biedt een andere kijk op de autowereld.

4. “The Complete Book of Classic and Modern Triumph Motorcycles 1937-Today” door Ian Falloon

Dit boek biedt een uitgebreid overzicht van Triumph-motorfietsen vanaf 1937 tot vandaag. Het boek bevat schitterende foto’s en verhalen over de geschiedenis van het merk en zijn iconische modellen.

5. “How to Build a Car” door Adrian Newey

Dit boek vertelt het verhaal van de racecarrière van Adrian Newey, een van de meest invloedrijke ontwerpers in de Formule 1. Het boek biedt een gedetailleerde kijk op het ontwikkelingsproces van een raceauto, van concept tot circuit.

6. “Carsick: John Waters Hitchhikes Across America” door John Waters

In dit hilarische boek vertelt John Waters over zijn avonturen tijdens het liften van de oost- naar de westkust van de Verenigde Staten. Het boek is vol van zijn unieke persoonlijkheid en humor en biedt een ander soort verhaal over de autowereld.

7. “How to Keep Your Volkswagen Alive: A Manual of Step-by-Step Procedures for the Compleat Idiot” door John Muir

Dit boek, geschreven in 1969, is nog steeds relevant voor elke VW-eigenaar. Het biedt stap-voor-stap handleidingen voor het onderhoud van Volkswagen-voertuigen, in een eenvoudige taal zodat iedereen het kan begrijpen.

8. “The Little Red Racing Car” door Dwight Knowlton

Dit kinderboek vertelt het verhaal van de restauratie van een klassieke raceauto. Het boek is prachtig geïllustreerd en biedt een inspirerend verhaal voor zowel kinderen als volwassenen.

9. “The Driver” door Alex Roy

In dit boek vertelt Alex Roy over zijn krankzinnige rit om het transcontinentale record voor gecrashde auto’s te breken. Het boek biedt een unieke kijk op de autowereld, met verhalen over snelheid, risico’s en passie.

10. “Mille Miglia: 1927-1957” door Antonio et al.

Dit boek biedt een uitgebreide geschiedenis van de legendarische Mille Miglia-race. Het boek bevat prachtige foto’s van de auto’s en geschiedenis van het evenement.

11. “Trading Paint: 101 Great NASCAR Debates” door Jerry Bonkowski

Dit boek biedt een verzameling van debatten over alles, van de beste rijders tot de beste auto’s en tracks in de geschiedenis van NASCAR. Het boek is gevuld met fascinerende visies en is een must-read voor elke NASCAR-fan.

12. “The Art of the Automobile: Masterpieces from the Ralph Lauren Collection” door Andreas Braun

Dit boek biedt een diepgaande analyse van de meest unieke en mooie auto’s uit de Ralph Lauren-collectie, met prachtige foto’s en verhalen van elk model.

13. “The Ultimate Guide to Muscle Cars” door Jim Glastonbury

Dit boek biedt een uitgebreid overzicht van de meest iconische muscle cars uit de geschiedenis. Het boek bevat verhalen en afbeeldingen van elk model, met inbegrip van informatie over de motor, prestaties, en andere interessante feiten.

14. “The Complete Book of Porsche 911” door Randy Leffingwell

Dit boek biedt een uitgebreid overzicht van de legendarische Porsche 911-serie. Het boek bevat schitterende foto’s en verhalen over de geschiedenis van het model en de verschillende modellen die in de loop der jaren zijn uitgebracht.

15. “The Unfair Advantage: Driving Extraordinary Performance with Ordinary Cars” door Paul Van Valkenburg

Dit boek biedt advies en tips voor het maximaliseren van prestaties in elk type voertuig. Het boek bevat beproefde technieken voor het verbeteren van handling, remmen en motorprestaties, en biedt inzicht in de geheimen van de autowereld.

Of je nu op zoek bent naar een spannend verhaal over racen, een geschiedenis van de autowereld, of handleiding voor het onderhoud van je voertuig, er zijn talloze boeken over auto’s beschikbaar die de moeite waard zijn om te lezen. Met deze 15 tips heb je alvast een goeie start. Veel leesplezier!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste boeken over auto’s?

Dit artikel biedt een overzicht van 15 van de beste boeken over auto’s, waaronder “Fifty Cars That Changed the World” door Andrew Nahum, “Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans” door A. J. Baime, en “How to Keep Your Volkswagen Alive: A Manual of Step-by-Step Procedures for the Compleat Idiot” door John Muir.

Zijn er boeken over de geschiedenis van de autowereld?

Zeker! Er zijn veel boeken beschikbaar die de geschiedenis van de autowereld onderzoeken, zoals “Fifty Cars That Changed the World” door Andrew Nahum, en “Mille Miglia: 1927-1957” door Antonio et al.

Zijn er boeken over het onderhoud van auto’s?

Ja, er zijn verschillende boeken beschikbaar die handleidingen bieden voor het onderhoud van auto’s, zoals “How to Keep Your Volkswagen Alive: A Manual of Step-by-Step Procedures for the Compleat Idiot” door John Muir en “The Unfair Advantage: Driving Extraordinary Performance with Ordinary Cars” door Paul Van Valkenburg.

Zijn er boeken over specifieke automodellen?

Ja, er zijn veel boeken beschikbaar die zich richten op specifieke automodellen, zoals “The Complete Book of Classic and Modern Triumph Motorcycles 1937-Today” door Ian Falloon en “The Complete Book of Porsche 911” door Randy Leffingwell.

Zijn er boeken over autoraces?

Ja, er zijn talloze boeken beschikbaar die gaan over autoraces, zoals “Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans” door A. J. Baime en “Trading Paint: 101 Great NASCAR Debates” door Jerry Bonkowski.