Blauwe tegels


Als het gaat om het kiezen van tegels voor vloeren en muren, zijn er talloze opties om uit te kiezen. Een van de meest populaire keuzes onder huiseigenaren en architecten zijn blauwe tegels. Of je het nu gebruikt voor badkamers, keukens, zwembaden of zelfs buitenruimtes, blauwe tegels zijn een tijdloze keuze die elegantie, duurzaamheid en veelzijdigheid biedt.

Lees verder en ontdek waarom blauwe tegels jouw ruimte naar een hoger niveau kunnen tillen.

1. Verschillende tinten blauw

Blauw is niet zomaar een kleur. Er zijn verschillende tinten van blauw die een andere sfeer creëren in jouw ruimte. Van zacht babyblauw tot diep marineblauw, de opties zijn eindeloos. Hierdoor kun je de kleur van de tegels kiezen die perfect aansluiten bij jouw persoonlijke smaak en het interieurontwerp van jouw ruimte.

2. Gemakkelijk schoon te maken

Een van de grootste voordelen van blauwe tegels is dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. In tegenstelling tot tapijt of hardhouten vloeren, hoef je je geen zorgen te maken over vlekken of krassen. Dit maakt het ideaal voor ruimtes die vaak vochtig zijn, zoals badkamers en zwembaden.

3. Duurzaamheid

Blauwe tegels kunnen tegen een stootje. Ze zijn gemaakt om jarenlang mee te gaan, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor jouw betegelde ruimte. Of het nu een drukke keuken of een buitenpatio is, blauwe tegels bieden een hoge weerstand tegen slijtage en beschadigingen.

4. Creëer visuele interesse

Het gebruik van blauwe tegels als accentmuur of vloertegels kan visuele interesse creëren in jouw ruimte. Het kan helpen om een ruimte te breken die anders saai of monotoon zou zijn. Bovendien kan je experimenteren door verschillende tinten blauwe tegels te combineren om een speels tintje te geven aan het interieur.

5. Uniek patroon en textuur

Blauwe tegels zijn verkrijgbaar in verschillende structuren en patronen, waardoor je jouw ontwerp kunt personaliseren en op maat kunt maken. Gestructureerde tegels voelen heerlijk aan en voegen textuur toe aan jouw vloer of muur. Hierdoor wordt er ook een unieke uitstraling gecreëerd.

6. Complementeert andere kleuren

Een ander voordeel van blauwe tegels is dat ze werken met andere kleuren. Of het nu gaat om wit of beige, blauwe tegels creëren een tijdloze en elegante combinatie met de meeste kleurenschema’s. Dit betekent dat je niet alleen met kleur kunt spelen door verschillende tinten blauwe tegels te combineren, maar ook verschillende kleuren als decoratie kan gebruiken.

7. Ideaal voor buitengebruik

Blauwe tegels zijn niet alleen geschikt voor binnengebruik, maar ook voor buitengebruik. Omdat ze bestand zijn tegen UV-licht en weersomstandigheden, kunnen ze worden gebruikt als vloertegels voor balkons, patio’s en zelfs als zwembadtegels.

8. Tijdloos

Blauwe tegels zijn een klassieke keuze die nooit uit de mode raakt. Ze zullen er jaren later nog steeds goed uitzien en zullen de waarde van je huis verhogen. Kiezen voor blauwe tegels is dus een investering voor de toekomst.

Nu we hebben gezien waarom blauwe tegels een uitstekende keuze zijn voor jouw betegelde ruimte, laten we eens kijken naar de verschillende soorten blauwe tegels die beschikbaar zijn.

Soorten blauwe tegels

1. Keramische tegels – keramische blauwe tegels zijn verkrijgbaar in verschillende glazuuropties en -afwerkingen.
2. Mozaïektegels – mozaïek blauwe tegels bieden een visuele interesse en zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan patronen en texturen.
3. Geglazuurde tegels – verglaasde blauwe tegels bieden een gladde en glanzende afwerking. Deze tegels zijn perfect voor badkamers en zwembaden.
4. Porseleinen tegels – porseleinen blauwe tegels bieden een robuuste en duurzame optie. Ze zijn ondoorzichtig en essentieel voor drukbezochte gebieden.
5. Natuursteen – natuursteen blauwe tegels hebben een unieke en elegante uitstraling. Ze zijn vrij duur, maar kunnen een onvergetelijke indruk achterlaten.

Na het kiezen van het type blauwe tegels dat het beste aansluit bij jouw ruimte, zijn er ook verschillende patronen en texturen om uit te kiezen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende opties:

Populaire patronen

1. Honderd patroon – blauwe tegels in een honderd patroon zijn een tijdloze keuze voor elke ruimte.
2. Visgraat patroon – visgraat blauwe tegels zijn ideaal voor het creëren van visuele interesse en voegen textuur toe aan je vloer of wand.
3. Verspringend patroon – het verspringende patroon wordt steeds populairder bij huiseigenaren. Het creëert een speelse en unieke uitstraling
4. Basketweave patroon – basketweave blauwe tegels creëren een klassieke uitstraling en voegen textuur toe aan de vloer.

Texturen

1. Gestructureerd – gestructureerde blauwe tegels voegen een driedimensionaal effect toe aan de vloer en zijn perfect voor voetverkeer.
2. Glad – gladde blauwe tegels zijn de beste optie voor buitenruimtes omdat ze gemakkelijk te reinigen zijn en een glad oppervlak hebben voor zwemmers.
3. Poreus – poreuze blauwe tegels zijn een goede keuze voor badkamers omdat ze minder glibberig zijn als ze nat zijn.
4. Geplet – geplette blauwe tegels creëren een unieke uitstraling die de aandacht trekt en een speels tintje geeft aan het interieur.

Nu we ons hebben verdiept in de verschillende soorten blauwe tegels en patronen, is er nog één ding dat overblijft: de afmetingen. Blauwe tegels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, van klein tot groot. Lees verder en ontdek welke afmeting het beste bij jouw ruimte past.

Afmetingen

1. Mosaic – mozaïektegels met grote of kleine tegels zorgen voor een bijzonder ontwerp.
2. Klein – tegels van 7,5 cm bij 7,5 cm zijn ideaal voor kleine ruimtes omdat ze het ruimtegevoel vergroten.
3. Medium – tegels van 15cm bij 15cm zijn veelzijdig omdat ze in veel patronen kunnen worden gelegd.
4. Groot – grotere tegels, bijvoorbeeld van 30cm bij 30cm, creëren een naadloos ontwerp geschikt voor moderne interieurs.

Het kiezen van de juiste afmeting hangt af van de omvang van de ruimte en het gewenste ontwerp.

Conclusie

Blauwe tegels zijn een tijdloze keuze die elegantie, duurzaamheid en veelzijdigheid biedt. Het is belangrijk om de soort tegels, het patroon, de textuur en de afmetingen te kiezen die passen bij jouw ruimte en ontwerp. Met het juiste ontwerp kan blauw de perfecte aanvulling zijn op elke ruimte, of het nu gaat om een badkamer, keuken of zwembad.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn blauwe tegels er altijd goed uitzien?
– Maak gebruik van een hogedrukreiniger om vuil te verwijderen en gebruik speciale schoonmaakmiddelen voor behoud van kleur.
2. Kan ik blauwe tegels gebruiken voor mijn buitenruimte?
– Ja, blauwe tegels zijn vanwege hun weerbestendige eigenschappen ideaal voor buitenruimtes.
3. Passen blauwe tegels bij elk interieurontwerp?
– Blauwe tegels zijn verkrijgbaar in verschillende tinten, structuren en patronen en kunnen daarom in elk interieurontwerp worden gebruikt.
4. Zijn blauwe tegels duurzaam?
– Blauwe tegels zijn zeer duurzaam en kunnen jaren meegaan zonder beschadigd te raken.
5. Hoeveel kost blauwe tegel vloeren gemiddeld?
– De kosten van blauwe tegels variëren afhankelijk van soort, patroon, textuur en afmeting. Overleg daarom altijd met een betrouwbare winkel voor een juiste prijsopgave.