Bestuurbare Auto Accu

Bestuurbare auto’s zijn al jarenlang een geliefd speelgoed onder kinderen. Maar ook onder volwassenen zijn deze voertuigen populair geworden. Een belangrijk onderdeel van deze bestuurbare auto’s is natuurlijk de accu. Een goede accu is essentieel voor een goede rijervaring. In dit artikel kijken we naar waar je op moet letten bij het kopen van een bestuurbare auto accu en geven we enkele tips om de accu te onderhouden.

Soorten bestuurbare auto accu’s

Er zijn twee soorten accu’s die gebruikt worden in bestuurbare auto’s. Namelijk de NiMH (Nikkel-metaalhydride) en de LiPo (Lithium-Polymer) accu. De NiMH accu’s worden veelal gebruikt in de instapmodellen terwijl de duurdere modellen vaak zijn uitgerust met een LiPo accu.

De NiMH accu’s hebben als voordelen dat ze goedkoop zijn en niet snel defect raken. Hierdoor zijn ze zeer geschikt als instapmodel accu. Het nadeel van deze accu’s is dat de capaciteit niet zo groot is waardoor de rijtijd relatief kort is en lang opladen vereist is.

De LiPo accu’s zijn aanzienlijk duurder dan de NiMH versie maar hierdoor krijg je wel een veel betere prestatie. Hierdoor bieden ze veel meer kracht en een langere rijtijd. Het grote voordeel van een LiPo accu is dat deze zeer snel op te laden is, soms zelfs al binnen een half uur.

Capaciteit van de accu

De capaciteit van de accu wordt bepaald door de stroomsterkte uitgedrukt in mAh (milli-ampère-uur). De capaciteit bepaalt de rijtijd van de auto. Hoe hoger de capaciteit, hoe langer je kunt rijden.

De gemiddelde capaciteit ligt tussen de 500 mAh en 1200 mAh. Een accu met een capaciteit van 500 mAh heeft een rijtijd van ongeveer 5 tot 10 minuten. Een accu met een capaciteit van 1200 mAh kan 15 tot 30 minuten rijden. Het is aan te raden om een accu te kiezen met een capaciteit van minimaal 700 mAh.

Opladen van de accu

Het is belangrijk om de accu op de juiste manier op te laden. Bij het opladen van een NiMH accu is het belangrijk dat deze helemaal leeg is alvorens deze op te laden. Bij een LiPo accu is het niet nodig om deze helemaal leeg te rijden voordat deze op te laden. Het is aan te raden om altijd het bijgeleverde oplaadsnoer te gebruiken en de accu niet te lang op te laden.

Onderhoud van de accu

Om de accuduur te verlengen is het belangrijk om de accu goed te onderhouden. Zo is het belangrijk om de accu altijd op te bergen op een droge en koele plek. Ook is het aan te raden om de accu regelmatig te ontladen zodat de accu minder snel veroudert.

Conclusie

Een goede accu is essentieel voor een fijne rijervaring. Het is aan te raden om te kijken naar de capaciteit van de accu en om te bepalen welk type accu het meest geschikt is voor jouw bestuurbare auto. Daarnaast is het belangrijk om de accu goed te onderhouden en op de juiste manier op te laden. Zo kun je lang genieten van jouw bestuurbare auto.