Berlinger Haus Messenset

Een messenset met allure, dat is de Berlinger haus messenset. Maar is deze set zo goed als hij eruit ziet? En hoe is de kwaliteit op langere termijn? Dat heb ik in de afgelopen periode kunnen ervaren en deze ervaringen deel ik nu graag verder. Benieuwd of de Berlinger haus messenset zijn eer aandoet? Lees dan verder.

De mooiste producten


Design

Zoals ik al benoemde in de introductie, de set ziet er echt prachtig uit. In geen enkele keuken zal deze messenset misstaan. Je hoeft deze messen zeker niet te verbergen, ze zijn juist prachtig om tentoon te stellen in je keuken. Door de zwarte afwerking passen ze bij iedere keuken en denk ik dat iedere ‘chef’ een positieve mening zal hebben over de look van deze messen. Daarnaast zien ze er in mijn ogen ook gelijk degelijk en handig in gebruik uit. Maar daar lees je hieronder meer over.

Gebruik

De set bestaat uit een koksmes, steakmessen, een groetemes, schilmes, broodmes en santokumes. Heel erg compleet dus en voor alle toepassingen in de keuken te gebruiken. De messen liggen allereerst fijn in de hand, wat handig is als je bijvoorbeeld kracht moet zetten op een hard voorwerp, zoals bijvoorbeeld een bataat. Wil je juist vlees snijden en daarbij de structuur niet aantasten? Ook daarvoor zijn deze messen uitermate geschikt. Ze zijn allemaal vlijmscherp, dus het is zeker oppassen geblazen voor je vingers. Dit werkt natuurlijk wel erg in je voordeel met het snijden van allerhande producten: alles hak of snijd je moeiteloos in stukjes naar wens. Een kind kan de was doen, naar mijn mening.

Kwaliteit

Dan de kwaliteit. Want blijven de messen ook zo fijn in gebruik? Daar kan ik een simpel antwoord op geven: ja! De messen blijven ontzettend goed na meerdere gebruiksbeurten en wasbeurten. Uiteindelijk zullen we messen na intensief gebruik natuurlijk iets minder scherp worden, maar dan heb je nog de mogelijkheid om deze te laten slijpen. Ik verwacht dat deze messenset erg lang zal meegaan en dat het niet gauw nodig is om iets aan de set te laten doen.

Overall oordeel

Zoals je in het hele stuk al hebt kunnen lezen: ik ben laaiend enthousiast over deze messenset. Voor allerlei gerechten heb ik al gebruik gemaakt van deze set. Voor mij was de ultieme beproeving het maken van Erwtensoep. Daarbij moet ontzettend veel gesneden worden en ik moet zeggen: ik was onder de indruk. Ook de steakmessen vallen super in de smaak, zowel bij mij, als bij mijn gasten. Het schilmesje is ook precies wat je ervan zou verwachten, een kilo appels voor de appeltaart is in een mum van tijd perfect geschild en het broodmes maakt moeiteloos prachtige plakken van een vers brood. Ik zou deze set dan ook ten zeerste aanraden voor iedereen die zich graag in de keuken bevind en goede messen hierbij belangrijk vindt. Het heeft mijn kookplezier in ieder geval nog verder verhoogd, doordat het snijden hiermee een fluitje van een cent is.