Asus 15 inch laptops


Als je op zoek bent naar een nieuwe laptop, is Asus een merk dat je waarschijnlijk al snel tegenkomt. Het assortiment van Asus bevat veel verschillende modellen, waaronder laptops met een schermformaat van 15 inch. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een Asus 15 inch laptop? In dit artikel zetten we een aantal aandachtspunten voor je op een rij.

1. Het doel van de laptop

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe laptop, is het belangrijk om te bedenken waar je de laptop voor gaat gebruiken. Ga je de laptop gebruiken voor werk, studie, multimedia of gaming? Afhankelijk van het doel van de laptop, zijn er verschillende specificaties waar je op moet letten.

2. Het scherm

Een 15 inch laptop heeft een schermformaat dat geschikt is voor zowel werk als multimedia, maar de kwaliteit van het scherm kan flink verschillen per model. Let bij het kopen van een Asus 15 inch laptop op de resolutie, de helderheid en de kleurweergave van het scherm.

3. De processor

De processor is het brein van de laptop en bepaalt hoe snel de laptop is. Bij het kopen van een Asus 15 inch laptop is het belangrijk om te kijken naar de generatie van de processor en het aantal cores. Hoe hoger de generatie en het aantal cores, hoe sneller de laptop zal zijn.

4. Het geheugen

Het geheugen van de laptop bepaalt hoeveel programma’s en bestanden open kunnen staan zonder dat de laptop trager wordt. Bij het kopen van een Asus 15 inch laptop is het belangrijk om te kijken naar zowel het werkgeheugen als de opslagruimte. Voor werk en multimedia is een werkgeheugen van 8 GB en een opslagruimte van 256 GB aan te raden, voor gaming is een werkgeheugen van minimaal 16 GB en een opslagruimte van minimaal 512 GB aan te raden.

5. De grafische kaart

Als je de laptop wilt gebruiken voor gaming of grafische applicaties, is het belangrijk om te kijken naar de grafische kaart. Bij het kopen van een Asus 15 inch laptop is het aan te raden om te kiezen voor een laptop met een aparte grafische kaart in plaats van een geïntegreerde grafische kaart.

6. De aansluitingen

Bij het kopen van een laptop is het belangrijk om te kijken naar de aansluitingen. Welke apparaten wil je aansluiten op de laptop? Een Asus 15 inch laptop beschikt over het algemeen over voldoende aansluitingen, maar let wel op welke aansluitingen er aanwezig zijn.

7. Het gewicht

Als je de laptop veel wilt meenemen, bijvoorbeeld naar werk of studie, is het belangrijk om te kijken naar het gewicht van de laptop. Een Asus 15 inch laptop weegt gemiddeld tussen de 1,5 en 2 kilogram.

8. De batterijduur

Een ander punt om op te letten bij het kopen van een Asus 15 inch laptop is de batterijduur. Ga je de laptop voornamelijk thuis of op kantoor gebruiken, dan is de batterijduur minder belangrijk. Ga je de laptop echter veel onderweg gebruiken, kies dan voor een laptop met een lange batterijduur.

9. De prijs

Last but not least, kijk bij het kopen van een Asus 15 inch laptop ook naar de prijs. Het assortiment van Asus varieert qua prijs van enkele honderden tot duizenden euro’s. Bedenk vooraf wat je budget is en zoek daarbij een geschikte laptop uit.

Met deze aandachtspunten in het achterhoofd, kun je een weloverwogen keuze maken bij het kopen van een Asus 15 inch laptop.

Een Asus 15 inch laptop is een populaire keuze vanwege het schermformaat dat geschikt is voor zowel werk als multimedia. Bij het kopen van een Asus 15 inch laptop is het echter belangrijk om op een aantal specificaties te letten, waaronder het doel van de laptop, het scherm, de processor, het geheugen, de grafische kaart, de aansluitingen, het gewicht, de batterijduur en de prijs.

1. Kan ik een Asus 15 inch laptop gebruiken voor gaming?

Ja, een Asus 15 inch laptop kan gebruikt worden voor gaming. Let bij het kopen van een laptop wel op de specificaties, zoals de processor, het werkgeheugen en de grafische kaart.

2. Welke aantal cores is aanbevolen voor een Asus 15 inch laptop?

Voor een Asus 15 inch laptop is een processor met minimaal 4 cores aanbevolen.

3. Kan ik een Asus 15 inch laptop gebruiken voor videobewerking?

Ja, een Asus 15 inch laptop kan gebruikt worden voor videobewerking. Let bij het kopen van een laptop wel op de specificaties, zoals de processor, het werkgeheugen en de opslagruimte.

4. Hoe lang gaat de batterij van een Asus 15 inch laptop mee?

De batterijduur van een Asus 15 inch laptop varieert per model, maar gemiddeld kan de batterij tussen de 4 en 8 uur meegaan.

5. Kan ik een Asus 15 inch laptop opladen via USB?

Nee, een Asus 15 inch laptop kan niet opgeladen worden via USB. Een laptop heeft altijd een aparte oplader nodig.