Aquariums van 60 tot 79 cm


Het kiezen van een aquarium kan een uitdagende taak zijn. Er zijn zoveel opties beschikbaar dat het overweldigend kan zijn om de juiste te vinden. In dit artikel gaan we het specifiek hebben over aquariums die tussen de 60 en 79 cm breed zijn. Of je nu een beginner bent of een ervaren aquariaan, we hebben voor elk budget en elke stijl een aantal geweldige opties op een rijtje gezet.

Waarom kiezen voor een aquarium van 60 – 79 cm breed?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om een aquarium te kiezen van deze afmetingen. Allereerst kan het perfect zijn voor beginnende aquarianen die bijvoorbeeld in een appartement wonen en niet veel ruimte hebben. Daarnaast zijn ze ook handig voor mensen die hun aquarium op een bureau willen plaatsen. Bovendien zijn ze gemakkelijker schoon te maken dan grotere aquariums, vanwege hun compactere formaat.

De beste aquariums van 60-79 cm voor beginners

Als beginnend aquariaan wil je misschien niet teveel geld uitgeven aan je eerste aquarium, en dat hoeft ook niet. Er zijn genoeg opties beschikbaar in deze categorie die perfect zijn als beginnersaquarium. Hier zijn enkele van onze topkeuzes:

1. Tetra AquaArt Explorer Line

Deze aquariumlijn van Tetra is ontworpen voor beginners en wordt geleverd met een filter, verlichting en een foedraal. Het heeft ook een voedingszone waar je je vissen kunt voeren zonder de hele tank op te tillen. Deze aquariumlijn is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder een maat van 60 cm.

2. Biorb Flow

De Biorb Flow is een stijlvolle en compacte aquariumoptie. Het heeft een ingebouwde filter en verlichting, en wordt geleverd met een luchtpomp om de circulatie in je tank te verzekeren. Het heeft ook een ingebouwde opening om je vissen gemakkelijk te voeren. Het is verkrijgbaar in een maat van 60 cm.

3. Superfish Home 60

De Superfish Home 60 wordt geleverd met een filter en LED-verlichting en heeft een stijlvol, gebogen ontwerp. Het is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een aquarium dat bij hun interieur past.

De beste aquariums van 60-79 cm voor gevorderden

Als je wat meer ervaring hebt met aquaria, wil je misschien wat meer geavanceerde opties overwegen. Hier zijn enkele van onze topkeuzes voor gevorderde aquarianen:

1. Fluval Flex

De Fluval Flex is verkrijgbaar in maten tussen de 34 en 123 cm, maar de 60 cm maat is perfect voor mensen die een compacte optie willen. Het heeft een gebogen ontwerp en wordt geleverd met een filter en LED-verlichting. Het heeft ook een afstandsbediening waarmee je de verlichting kunt aanpassen.

2. Dennerle Scapers Tank

De Dennerle Scapers Tank is speciaal ontworpen voor mensen die geïnteresseerd zijn in aquascaping. Het heeft een laag, panoramisch ontwerp en wordt geleverd met verlichting en een filtersysteem. Het kan lastig zijn om te onderhouden, maar als je het goed doet, kan het een fascinerende toevoeging aan je huis zijn.

3. Eheim Incpiria

De Eheim Incpiria is een premium aquariumoptie die verkrijgbaar is in maten tussen de 40 en 100 cm. Het heeft een modern en elegant ontwerp en wordt geleverd met verlichting en filtersystemen. Het is duurder dan sommige andere opties, maar het is de moeite waard voor degenen die op zoek zijn naar een high-end aquarium.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een aquarium?

Bij het kiezen van een aquarium zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden:

– Grootte en locatie: Denk erover na waar je het aquarium gaat plaatsen en hoe groot het moet zijn voor die locatie.
– Filtersysteem: Zorg ervoor dat het aquarium een goed filtersysteem heeft. Dit helpt om het water schoon te houden en de gezondheid van je vissen te bevorderen.
– Verlichting: Sommige aquariumplanten hebben speciale verlichting nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat je aquarium over de juiste verlichting beschikt voor jouw planten.
– Vormgeving: Het uiterlijk van het aquarium is belangrijk als je het in je huis gaat plaatsen. Kies een ontwerp dat bij je interieur past en waar je van houdt.
– Kosten: Denk na over hoeveel je wilt uitgeven voordat je begint te zoeken naar een aquarium. Zoek naar een optie die binnen je budget past.

Conclusie

Of je nu een beginner of een ervaren aquariaan bent, er zijn veel geweldige opties als het gaat om aquariums van 60 tot 79 cm breed. Houd rekening met je budget, locatie, filtersysteem, verlichting en vormgeving voordat je een beslissing neemt. Eenmaal gekozen, kan een aquarium een opvallende aanvulling op je huis zijn, dus kies verstandig en geniet van je nieuwe onderwaterwereld!

FAQ

1. Hoe vaak moet ik het water verversen in mijn 60-79 cm aquarium?

Je moet minstens één keer per week 10-15% van het water vervangen om de waterkwaliteit hoog te houden.

2. Kan ik elke vis in een 60-79 cm aquarium houden?

Nee, niet alle vissen zijn geschikt voor deze grootte van het aquarium. Onderzoek de specifieke vereisten van de vissen die je wilt houden en zorg ervoor dat ze geschikt zijn.

3. Hoe groot moet het filtersysteem zijn in mijn 60-79 cm aquarium?

Het filtersysteem moet voldoende capaciteit hebben om het water in je aquarium te filteren. Als algemene regel moet het filtersysteem minstens 3 keer het volume van je aquarium per uur kunnen verwerken.

4. Hoeveel CO2 moet ik toevoegen aan mijn 60-79 cm aquarium?

Dit hangt af van de planten en vissen die je hebt. Onderzoek de specifieke vereisten van jouw planten en vissen voordat je CO2 toevoegt aan je aquarium.

5. Kan ik mijn eigen aquarium samenstellen of moet ik een kant-en-klaar aquarium kopen?

Het is mogelijk om je eigen aquarium samen te stellen met behulp van een lege tank en losse componenten zoals filters en verlichting. Dit kan echter ingewikkeld zijn en kan uiteindelijk duurder zijn dan het kopen van een kant-en-klaar aquarium.