Apple watch smartwatch screenprotectors


Als trotse bezitter van een Apple Watch wil je natuurlijk ook dat deze beschermd blijft tegen krassen, stoten en andere schade. Een smartwatch screenprotector kan hierbij helpen. In dit artikel leggen wij uit waarom een screenprotector belangrijk is voor je Apple Watch, welke soorten screenprotectors er zijn en waar je rekening mee moet houden bij het kopen en aanbrengen van een screenprotector.

Waarom heb je een Apple Watch smartwatch screenprotector nodig?

De Apple Watch is een kostbaar apparaat en net als bij de meeste smartwatches is het scherm het meest kwetsbare onderdeel. Een kras of barst in het scherm kan ervoor zorgen dat je niet meer goed kunt navigeren of het scherm niet meer afleesbaar is. Een screenprotector biedt hierbij extra bescherming en kan ervoor zorgen dat je langer plezier hebt van je Apple Watch.

Soorten Apple Watch smartwatch screenprotectors

Er zijn verschillende soorten screenprotectors beschikbaar voor de Apple Watch. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende typen.

Tempered glass screenprotector

Een tempered glass screenprotector is vervaardigd van gehard glas. Dit zorgt ervoor dat de protector sterk en krasbestendig is en het scherm van de Apple Watch beschermt tegen barsten. Tempered glass is dikker dan een plastic screenprotector, waardoor het ook meer bescherming biedt. Het enige nadeel is dat deze variant niet altijd goedkoop is en dat de dikte van het glas het touchscreen in sommige gevallen gevoelig kan beïnvloeden.

Plastic screenprotectors

Een plastic screenprotector is gemaakt van dun kunststof materiaal dat het scherm beschermt tegen krassen en vuil. Deze variant is goedkoop en relatief eenvoudig aan te brengen. Het enige nadeel is dat het materiaal wat zachter is dan glas, dus bescherming tegen barsten is beperkt.

Liquid screenprotectors

Een liquid screenprotector is een dunne laag vloeibare siliconen die over het scherm van de Apple Watch wordt aangebracht. Hoewel deze variant geen hard materiaal bevat, kan het product wel het scherm beschermen tegen krassen en vuil. Het nadeel is dat de bescherming tegen barsten beperkt is en dat het product minder duurzaam is dan een glazen protector.

Waar je op moet letten bij het kopen van een Apple Watch smartwatch screenprotector

Als je op zoek bent naar een screenprotector is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Hieronder vind je daarom een aantal aankoopoverwegingen die van toepassing zijn bij het kopen van een screenprotector.

Afmetingen

Als je een screenprotector wilt aanschaffen, kijk dan goed welk type Apple Watch jij hebt. Elke watch heeft namelijk eigen afmetingen en een screenprotector die niet goed past, zal niet dezelfde bescherming bieden.

Hardheid

Als je op zoek bent naar een screenprotector, let dan op de hardheid die wordt weergegeven in de specificaties. Screenprotectors met een hogere hardheid zijn meer krasbestendig. Kies bij voorkeur voor een protector van gehard glas of een hard plastic.

Absorptievermogen

Mocht je bijvoorbeeld per ongeluk met je horloge ergens tegen aan stoten, dan is een bepaalde mate van schokabsorptie van belang. Let er daarom op dat de screenprotector de bescherming biedt waar jij naar op zoek bent.

Eenvoud van aanbrengen

Als je niet zo handig bent, kies dan voor een protector die simpel aan te brengen is. Of het nu een stickervariant is of eentje voorzien van een omhulsel, het is mogelijk om te kiezen welke variant het beste bij jouw wensen past.

Compatibiliteit met Apple Watch accessoires

Als jij gebruikt maakt van bijvoorbeeld een laadstation of een horlogeband, dan is het van belang dat de screenprotector daarmee verenigbaar is. Doorgaans is deze info wel terug te vinden bij de productspecificaties.

Aanbrengen van een Apple Watch smartwatch screenprotector

Een screenprotector aanbrengen op de Apple Watch is niet niets. Het is verstandig om dit rustig aan te doen zonder te veel druk en met veel precisie. Afhankelijk van het type kun je de volgende stappen volgen:

Tempered glass screenprotector

Voor de meeste tempered glass protectors kun je het volgende stappenplan volgen:

1. Reinig je Apple Watch met een microvezeldoekje en gebruik eventueel een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor elektronica.
2. Verwijder alle stofdeeltjes met behulp van het meegeleverde plakplaatje.
3. Pak de protector op aan de randen en plaats het middendeel op het scherm. Zorg dat het goed aansluit aan de randen.
4. Druk de protector voorzichtig naar de randen toe.
5. Verwijder eventueel luchtbelletjes met een creditcard.

Plastic screenprotectors

Bij een plastic protector volstaat eenvoudiger stappenplan:

1. Reinig je Apple Watch met een microvezeldoekje en gebruik eventueel een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor elektronica.
2. Verwijder alle stofdeeltjes met behulp van het meegeleverde plakplaatje.
3. Pak de protector en verwijder het folie van de achterkant.
4. Plaats de protector op het scherm.

Liquid screenprotectors

Deze vorm van bescherming is het lastigst om aan te brengen. Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant goed door te lezen. Het komt erop neer dat er een siliconen vloeistof over het scherm wordt verdeeld.

Conclusie

Al met al is het verstandig om een smartwatch screenprotector te gebruiken om je Apple Watch te beschermen. Het kiezen van de juiste bescherming is afhankelijk van een aantal factoren. Soms is dit een persoonlijke keuze en soms zijn het de prijs, vorm of hardheid van de protector. Met de bovengenoemde overwegingen in het achterhoofd, zal je zeker de juiste bescherming kunnen vinden.

Veelgestelde vragen

1. Zijn Tempered Glass screenprotectors compatibel met alle Apple Watch-modellen?

A: Nee, iedere Apple Watch heeft eigen afmetingen. Controleer dus goed of de protector die je voor ogen hebt verenigbaar is met jouw Apple Watch.

2. Kan je een screenprotector aanbrengen op een Apple Watch met een gebogen scherm?

A: Ja, er zijn screenprotectors die geschikt zijn voor gebogen schermen. Zorg dat je het juiste type screenprotector aanschaft.

3. Hoe verwijder ik mijn screenprotector zonder het scherm te beschadigen?

A: Je kunt de protector voorzichtig verschuiven totdat deze loslaat van de Apple Watch.

4. Kan ik een vloeibare screenprotector meerdere keren gebruiken?

A: Nee, vloeibare screenprotectors zijn eenmalig te gebruiken.

5. Hoe kan ik mijn Apple Watch scherm het beste onderhouden?

A: Het is belangrijk dat het scherm regelmatig wordt schoongemaakt met een microvezeldoekje. Gebruik hiervoor geen schoonmaakmiddelen zoals glassex.