Anti Vlooien Kat

Iedere kattenliefhebber heeft er wel eens mee te maken. Vlooien! Vooral wanneer je een kat hebt die ook buiten komt buiten en contact heeft met andere dieren, kunnen last hebben van deze kriebeldiertjes. Zie je dat je poes steeds aan het krabben is doe dan de vlooiencheck. Je moet op zoek naar zwarte korreltjes die meestal in de lies- of schouderstreek te vinden zijn. Waarschijnlijk zijn dit de uitwerpselen van de vlo. je kunt de kat ook kammen met een vlooien kam op een witte handdoek of wit lakentje. Even de kam op het witte textiel kloppen. Wanneer je poes is besmet met vlooien, dan zul je de zwarte korreltjes duidelijk kunnen waarnemen. Wanneer je er een druppel water op laat vallen zullen de vlooienpoepjes rood kleuren. Dan weet je het zeker! Mijn kat heeft last van vlooien!

Dooddrukken

Een vlo vangen en dooddrukken is bijna niet te doen. Het harde pantser zorgt ervoor dat je soms zelfs met je nagel dit ongedierte niet dood krijgt. Het beste is vangen en verdrinken in water.

Er zijn echter simpelere manieren om de vlooienplaag te lijf te gaan.

Pipetjes

Beaphar DIMETHIcare Line On Kat bevat 6 pipetten met anti-vlooienmiddel waarmee je vlooien kunt bestrijden. Niet alleen vlooien maar ook mijten en luizen leggen het loodje. Eén pipetje werkt 8 tot 10 dagen. Het middel is veilig en gemakkelijk aan te brengen. Een fantastisch bestrijdingsmiddel wat tevens een verzachtende werking heeft door de aloë vera.

Vlooienband

De Bayer Seresto Vlooien En Tekenband beschermt je kat tegen vlooien en teken gedurende een maand of 8. Is preventief en behandelt tegen vlooienbesmettingen. Binnen 2 maanden treedt de werking in en houd 8 maanden aan. Directe bescherming tegen vlooien en de vlooien die aanwezig zijn worden gedood. Is ook geschikt voor katten die een vlooienallergie hebben ontwikkeld. Ook teken zal door het dragen van deze band worden gedood en geweerd.

Tabletten

Vlo Kill is een accuraat middel tegen vlooien bij kleine dieren. Toegediend zal de werking na 6 uur, 95 tot 100% bedragen. De kat of hond mag niet meer dan 11 kilo wegen anders is het middel ontoereikend. Lees voor gebruik goed de bijsluiter!