Anti Roos Shampoo

Eén op de twee mensen heeft een te droge hoofdhuid. En dan ontstaat er meestal roos. Vieze witte schilfertjes die op je kleding plakken, wat er onappetijtelijk uitziet. Heb je een gevoelige hoofdhuid, dan is roos ook een veel voorkomende uiting van deze kwaal. Bepaalde microbes kunnen ook voor roos zorgen.

Pubertijd

In de pubertijd veranderen de hormonen en gaan talgkliertjes in de hoofdhuid meer olie produceren. De microbe Malassezia houdt enorm van deze olie en veroorzaakt jeuk en roos. Ook wanneer je gevoelig bent voor stress situaties kan roos een gevolg zijn. Schilfertjes vallen op je schouders en je krijgt last van een droge, rode hoofdhuid.

Hoe kom je van de roos af

Om van roos af te komen is het belangrijk om een goede shampoo te kiezen. De meeste anti-roos shampoos hebben prima ingrediënten die getest, betrouwbaar en actief zijn.

Wanneer je gaat kiezen voor een bepaalde shampoo, kies dan voor een soort die bestemd is voor jouw haartype en specifieke hoofdhuidproblemen. Ook de geur is natuurlijk belangrijk.

Head en shoulders

Head en Shoulders is een bekende shampoo, die bij regelmatig gebruik je hoofdhuid verzorgt en roos laat verdwijnen. Jeuk behoort tot het verleden en je voelt je weer fris, na je dagelijks haarwasbeurt. De 3 Action formule beschermt, reinigt en hydrateert. Wel regelmatig gebruiken. Is verkrijgbaar in grootverpakkingen van 6 x 400 ml.

Alpecin Dubbel-effect Shampoo

Een heerlijke shampoo die de hoofdhuid goed verzorgt en je haar een boost geven. De huid voelt aangenaam en koel aan. Roodheid verdwijnt. Deze shampoo heeft een dubbel effect. Verwijdert op een milde manier roos en heeft een anti-ontstekende werking. Verhoogd de weerstand en heeft antimicrobiële eigenschappen.

Shea Moisture Raw Shea Butter Restorative Shampoo & Conditioner Set

Een milde rijke shampoo voor beschadigd haar en een droge hoofdhuid. Verrijkt met Shea butter en Arganolie. De hoofdhuid wordt na iedere wasbeurt schoner en steeds vrijer van roos.

De conditioner voedt beschadigd en droog haar. Natuurlijke glans en elasticiteit zijn het gevolg van behandelingen met deze shampoo en conditioner.