Aloe Vera Plant kopen

Deze prachtige vetplant komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Tegenwoordig vindt je deze plant in nog meer gebieden. Midden-Amerika, de Caraïben en een aantal Aziatische landen zijn landstreken waar je deze succulent kan vinden. De Aloë Vera wordt voor een aantal eigenschappen gekweekt. Zo kunnen de sappen gebruikt worden voor dranken, om wonden te verzorgen, gebruik als ingrediënt in cosmetica en als zonnebrandproduct. De Aloë Vera heeft geneeskrachtige kenmerken.

Uiterlijk  Aloë Vera

Vanuit de basis van de plant, groeien dikke bladeren van wel 60 cm. lang. Deze zitten vol met de sappen die worden gebruikt voor de cosmetische en geneeskrachtige doeleinden. Het dikke blad heeft een pastelkleurig, groengrijs uiterlijk met aan de randen kleine tandjes.

Standplaats

De Aloë Vera is een gemakkelijke plant die zowel in halfschaduw als volle zon kan staan. Deze plant kan dus direct zonlicht verdragen maar vraagt dan wel veel water op deze plek. Overdag is een minimale temperatuur van 10 graden goed te doen voor deze vetplant. s’ Nachts kan deze soort zelfs min 2 graden Celcius verdragen.

Water geven

Deze plant kan water opslaan in haar geleiachtige bladeren. In het najaar en de winter is water geven eigenlijk overbodig. Tussen april en oktober is een klein beetje water voldoende. Water beïnvloed de groei van de plant. Meer water geven veroorzaakt ook snellere groei. Staat de Aloë Vera niet in de volle zon en geef je te veel water dan heeft de plant snel last van rot. Het blad wordt dan papperig. Eigenlijk kun je deze plant nooit te weinig water geven. Het is dan ook een prima plant voor mensen die niet zo van de groene vingers zijn!

Niet sproeien!

De Aloë Vera is gewend aan een droog klimaat. Een prima plant voor droge omstandigheden. Niet sproeien, maar wel af en toe afspoelen om het nodige stof te verwijderen. Verkrijgbaar in verschillende formaten al dan niet in terracotta buitenpot.

De mooiste producten