Afzuigkap Zonder Afvoer

Het afvoeren van vieze luchtjes uit de keuken, kan op een aantal manieren worden gerealiseerd. Het is afhankelijk van de afzuigkap die je gebruikt. Het afvoeren kan via een zogenaamd recirculatiesysteem of een systeem wat de kookluchtjes naar buiten afvoert. Een recirculatieafzuigkap is een afzuigkap welke geen afvoer heeft.

Werking van een afzuigkap zonder afvoer

Het recirculatiesysteem wat in deze afzuigkap is toegepast zorgt er voor dat vieze kookluchtjes worden afgezogen door de afzuigkap, worden gefilterd en weer in dezelfde ruimte wordt teruggebracht. Afgesloten ruimtes die geen buitenmuur hebben zijn met dit systeem geholpen om keukenluchtjes te filteren. Ook wanneer er geen verse luchttoevoer is kan dit apparaat zonder afvoer worden aangebracht.

Een aantal afzuigkappen kunnen naar wens worden ingesteld. Of je gebruikt de afzuiging naar buiten of de recirculatie wordt gebruikt. Het ligt en beetje aan de mogelijkheden die je hebt.

Filters

Om de lucht te reinigen heb je een filter nodig. De meeste afzuigkappen zonder afvoer zijn uitgerust met een koolstoffilter. Deze reinigt de lucht en zorgt voor de opvang van vetdeeltjes. De koolstoffilters moeten regelmatig worden vervangen.

Het proces

Ten eerste wordt de verontreinigde lucht ontdaan van olie, vetten en andere viezigheid. Het filter is een vlamvaste en vlamwerende fijnfilter. Er vindt een oxydatie- en reactieproces plaats. Verontreinigingen worden vernietigd en geuren vallen uiteen. Er blijft niets over van de kookluchtjes. Een katalysator zorgt er voor dat alle resterende geurmoleculen worden opgevangen en definitief worden gezuiverd. De lucht die overblijft is schone, gereinigde en een geurvrije zuurstof om in te ademen.

Klarstein Sofia

Bovenstaande afzuigkappen laat onder andere de Klarstein Sofia 60 afzuigkap -300 m³/h – touch control – glazen front zwart zien. Met het krachtige afvoervermogen krijgen kookwalmen geen kans. Stijlvolle uitstraling en gemakkelijk te bedienen. De ledlamp die in de afzuigkap is gemonteerd geeft een goed zicht op het kookgedeelte. Koolfilters zorgen voor schone lucht en een prima circulatiesysteem.