4711 eau de cologne


Als je op zoek bent naar een tijdloos en klassiek parfum dat al vele generaties meegaat, hoef je niet verder te zoeken dan 4711 Eau de Cologne. Dit wereldberoemde en iconische parfum is al meer dan 200 jaar een favoriet bij zowel mannen als vrouwen over de hele wereld. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over 4711 Eau de Cologne, van de geschiedenis en oorsprong van het merk tot de geurprofielen en hoe het te dragen.

Geschiedenis en Oorsprong van 4711 Eau de Cologne

Wie heeft het gemaakt?

4711 Eau de Cologne is ontstaan in Keulen, Duitsland in 1792 door een Italiaanse immigrant genaamd Johann Maria Farina. Het werd oorspronkelijk genoemd naar het adres van zijn winkel op Glockengasse nr. 4711.

Het verhaal achter de naam

De naam 4711 Eau de Cologne werd later synoniem met het parfum, en het nummer 4711 is nog steeds op de flessen te vinden. Het nummer staat echter niet langer voor het adres van de winkel, omdat het gebouw in 1922 werd afgebroken. Desondanks blijft het een belangrijk deel van het erfgoed van het merk.

Het parfum wordt wereldberoemd

Het parfum werd voor het eerst gebruikt door Napoleon Bonaparte en werd al snel een favoriet van de Europese elite. Na de Tweede Wereldoorlog werden er wereldwijd meer dan 50 miljoen flessen van verkocht.

De Geurprofielen van 4711 Eau de Cologne

Citrusachtige toon

De geur van 4711 Eau de Cologne is vooral fris en citrusachtig, met tonen van bergamot, citroen en sinaasappel. Dit maakt het tot een uitstekende geur voor de zomer of voor warmere klimaten.

Kruidige en fruitige tonen

Naast de citrusachtige tonen bevat het parfum ook kruidige en fruitige tonen zoals lavendel, rozemarijn en petitgrain.

Basisnoten

De basisnoten zijn sandelhout, muskus en vetiver. Dit levert het parfum een warmere, houtachtige ondertoon die helpen bij het uitbalanceren van de citrusachtige en kruidige noten.

Hoe 4711 Eau de Cologne Te Dragen

Wanneer 4711 Eau de Cologne te dragen?

4711 Eau de Cologne is vanwege zijn frisse karakter vooral geschikt voor de zomer en warmer weer. Het parfum kan echter ook het hele jaar door gedragen worden.

Hoe aan te brengen?

Breng 4711 Eau de Cologne aan op een schone huid, bijvoorbeeld direct na een douche. Houd de fles op ongeveer 20 cm afstand en spuit een kleine hoeveelheid op de huid of kleding.

Het parfum opfrissen

Voor een opfrisbeurt van het parfum gedurende de dag kun je een kleine hoeveelheid op een geurloze vochtige handdoek of zakdoek spuiten en deze licht tegen de huid aan wrijven.

Waar 4711 Eau de Cologne te kopen?

4711 Eau de Cologne is verkrijgbaar bij de meeste parfumerieën en drogisterijen in Nederland. Het is ook online beschikbaar op websites zoals bol.com en douglas.nl.

Waarom zou je 4711 Eau de Cologne kopen?

Blijft populair

4711 Eau de Cologne blijft onverminderd populair, ondanks het feit dat het al meer dan 200 jaar bestaat. Het is een tijdloze geur die elke generatie blijft aanspreken.

Een veelzijdig parfum

Vanwege de frisse, citrusachtige tonen is het parfum geschikt voor zowel mannen als vrouwen en kan het in verschillende situaties worden gedragen.

Een iconisch erfgoed

4711 Eau de Cologne heeft een rijke geschiedenis en een iconisch erfgoed dat teruggaat tot de 18e eeuw.

Veelgestelde Vragen

Hoe lang blijft 4711 Eau de Cologne ruiken?

De geur blijft ongeveer 2 tot 3 uur op de huid aanwezig, afhankelijk van de huidtype en omgevingsfactoren. Het is een relatief licht parfum, dus je moet het mogelijk meerdere keren per dag bijwerken.

Is 4711 Eau de Cologne voor mannen of vrouwen?

4711 Eau de Cologne is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het is een veelzijdige geur die in verschillende situaties kan worden gedragen.

Wat zijn de belangrijkste tonen van 4711 Eau de Cologne?

De belangrijkste tonen van 4711 Eau de Cologne zijn citrus, lavendel en muskus.

Is 4711 Eau de Cologne dierproefvrij?

Ja, 4711 Eau de Cologne is dierproefvrij en wordt niet getest op dieren.

Wat is het verschil tussen eau de cologne en andere soorten parfum?

Eau de Cologne is een lichtere, minder geconcentreerde vorm van parfum dan eau de toilette en eau de parfum. Het heeft minder geurbestanddelen en daarom blijft de geur niet zo lang op de huid.