32 inch monitoren

Als het gaat om thuiswerken of gamen, kan een groot beeldscherm het verschil maken. Een 32 inch monitor is een goede keuze als je op zoek bent naar veel beeldruimte. Maar welke zijn de beste 32 inch monitoren van 2021? En waar moet je op letten bij het kiezen van een groot beeldscherm? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en meer.

Waarom kiezen voor een 32 inch monitor?

Meer werkruimte

Een 32 inch monitor biedt veel meer werkruimte in vergelijking met kleinere monitoren. Je kunt meer applicaties of vensters openen en de interface van elke app groot weergeven. Dit kan de productiviteit verhogen.

Minder oogbelasting

Een groter scherm betekent minder belasting voor de ogen, omdat je minder snel vermoeid raakt door het focussen op kleinere tekens. Dit kan helpen om rug- en nekklachten te verminderen.

Geschikt voor gaming

Als je een gamer bent, kan een 32 inch monitor de game-ervaring verbeteren. Je hebt een beter overzicht over je games, zodat je vijanden of andere gevaarlijke obstakels sneller kunt herkennen. Maar pas op, niet alle 32 inch monitoren zijn geschikt voor gaming.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een 32 inch monitor?

Beeldverversingssnelheid

Als je een gamer bent, is het essentieel om een ​​monitor te kiezen met een snelle beeldverversingssnelheid. Dit wordt gemeten in hertz (Hz). Hoe hoger de beeldverversingssnelheid, hoe vloeiender de game zal draaien.

Resolutie

De resolutie van de monitor bepaalt hoe scherp het beeld eruitziet. Een hogere resolutie betekent een helderder en gedetailleerder beeld. Een 32 inch monitor met een resolutie van 1080p is voldoende voor normaal gebruik, maar als je een gamer bent of beeldbewerking doet, kun je beter kiezen voor een monitor met een hogere resolutie van 1440p of 4K.

Verstelbaarheid

Een goede ergonomie is essentieel voor een comfortabele werk- of game-ervaring. Sommige 32 inch monitoren zijn verstelbaar in hoogte of kunnen naar voren of achteren worden gekanteld. Dit vermindert de belasting van de nek- en rugspieren.

Aansluitingen

Controleer de aansluitingen van de monitor voordat je hem koopt. De meeste monitoren hebben HDMI- en VGA-aansluitingen, terwijl sommige monitoren ook een USB-C-poort hebben voor snellere dataoverdracht.

Wat zijn de beste 32 inch monitoren in 2021?

1. LG 32UK550-B

De LG 32UK550-B is een uitstekende 32 inch monitor met een 4K-resolutie, HDR-ondersteuning en een snelle beeldverversingssnelheid van 60Hz. Het heeft ook een goede kleurweergave, helderheid en contrast, waardoor het ideaal is voor gamers en creatievelingen.

2. Acer Predator XB321HK

De Acer Predator XB321HK is een geweldige gaming-monitor met G-Sync-technologie en een snelle beeldverversingssnelheid van 60Hz. Het heeft ook een 4K-resolutie en heeft verstelbare instellingen om de monitor naar wens aan te passen. Het is echter wat duurder dan andere 32 inch monitoren.

3. Philips Momentum 326M6VJRMB

De Philips Momentum 326M6VJRMB is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een 32 inch monitor met een hogere resolutie dan 1080p. Het heeft een resolutie van 1440p en biedt HDR-ondersteuning en Adaptive Sync-technologie. De beeldverversingssnelheid is wel wat lager dan de andere monitoren met 60Hz.

4. ViewSonic VX3211

De ViewSonic VX3211 is een betaalbare 32 inch monitor met een 1080p resolutie en een snelle beeldverversingssnelheid van 75Hz. Het is perfect voor gamers met een beperkt budget of voor mensen die op zoek zijn naar een monitor voor hun werk thuis.

Conclusie

Een 32 inch monitor is een uitstekende keuze voor zowel gamers als thuiswerkers die veel beeldruimte nodig hebben. Bij het kiezen van een 32 inch monitor moet je letten op de beeldverversingssnelheid, resolutie, verstelbaarheid en aansluitingen. De LG 32UK550-B, Acer Predator XB321HK, Philips Momentum 326M6VJRMB en ViewSonic VX3211 zijn enkele van de beste 32 inch monitoren in 2021.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen een 32 inch monitor en een 27 inch monitor?

Een 32 inch monitor biedt meer beeldruimte en kan de productiviteit verhogen, terwijl een 27 inch monitor compacter en draagbaarder is.

2. Is een 32 inch monitor geschikt voor gaming?

Ja, een 32 inch monitor kan de game-ervaring verbeteren omdat je een beter overzicht hebt. Kies echter een monitor met een snelle beeldverversingssnelheid van minimaal 60Hz.

3. Heeft een 32 inch monitor een hoger stroomverbruik?

Ja, in vergelijking met kleinere monitoren verbruikt een 32 inch monitor meer stroom. Kies daarom een ​​monitor met energiebesparende instellingen.

4. Moet ik een monitorarm kopen voor een 32 inch monitor?

Niet noodzakelijk, maar als je de monitor in hoogte wilt instellen of naar voren of achteren wilt kantelen, kan een monitorarm handig zijn.

5. Is een 32 inch monitor duurder dan een kleinere monitor?

Ja, een 32 inch monitor kost meestal meer dan een kleinere monitor vanwege de grotere afmetingen en hogere resolutie.