24 inch Fiets

Van jongs af aan ben je in Nederland min of meer verplicht om te leren fietsen. Nederland is een echt fietsland. We gebruiken onze fiets om lange toertochten te maken in vakanties maar ook als vervoermiddel van en naar school of werk. Nederlanders zonder fiets is eigenlijk ondenkbaar. Een stukje fietsen is niet alleen leuk om te genieten van de natuur, maar biedt ook veel voordelen voor de gezondheid.  Hart- en vaatziektes, diabetes en meer van dit soort kwalen, voorkom je door elke dag je fiets te gebruiken.

24 inch Fietsen

Inches worden gebruikt bij de berekening van “hoe groot moet de fiets zijn voor mijn kind”. Kinderen met een lengte van 130 cm hebben een 24 inch fiets nodig. De meeste kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud zal deze maat fiets moeten hebben om veilig door het verkeer te laveren. Is de fiets te klein dan komt het kind met zijn knieën tegen het stuur. Is de fiets te groot, dan geeft dit een onveilige situatie. Kinderen kunnen niet met hun voeten bij de grond op een te grote fiets, dit geeft moeilijkheden bij het remmen en afstappen. Lichaamslengte en kledingmaat zijn dus uitermate belangrijk bij de keus van een fiets. Bij volwassenen wordt meestal de framemaat aangeduid als maatstaf. Dit vindt je vrijwel nooit bij kinderfietsen.

De omafiets

De omafiets is ons allen welbekend als fiets voor volwassenen. Spirit Cargo meisjesfiets blauw, is echter een 24 inch fiets in de vorm van een omafiets. Zeer geschikt voor jonge meiden. Deze fiets is voorzien van handremmen en een handige voordrager om je tas op te zetten of een kratje. Klassiek model maar wel met eigentijdse eigenschappen. De blauwe kleur heeft een trendy uitstraling en zeker met de lichtgekleurde banden heb je een echte eye-catcher. De bagagedrager met snelbinders en de fijne, zachte handvatten, maken deze fiets helemaal af!