17 inch laptops met intel core i5 processor

Een 17 inch laptop behoort tot de grotere laptops die momenteel op de markt zijn. Deze laptops zijn perfect geschikt voor mensen die graag onderweg werken en toch een groot scherm nodig hebben. Het grote scherm zorgt er ook voor dat deze laptops ideaal zijn voor het bekijken van films of het spelen van games.

Een 17 inch laptop met een Intel Core i5 processor is een goede keuze voor de gemiddelde gebruiker. De Intel Core i5 processor is een krachtige processor die voldoende snelheid biedt om verschillende taken snel uit te voeren. Bovendien is de processor qua energieverbruik zuinig waardoor de laptop langer zonder stroom kan werken.

Voordelen van een 17 inch laptop

Een 17 inch laptop heeft enkele uitstekende voordelen die niet aanwezig zijn in laptops met een kleiner scherm. Ten eerste heeft het een groot scherm dat perfect is om te multitasken en om presentaties te geven en te bekijken. Met een resolutie van 1920 x 1080 (full HD) of hoger, biedt het ook een indrukwekkende scherpte en kleurweergave. Bovendien beschikt het vaak over een numeriek toetsenblok wat handig kan zijn voor mensen die veel rekenwerk moeten doen.

Een groot scherm brengt ook voordelen met zich mee als het gaat om entertainment en creatief werk. Bijvoorbeeld voor het bewerken van video’s, het ontwerpen van grafische afbeeldingen en het spelen van games is een groot scherm ideaal.

Voordelen van een Intel Core i5 processor

De Intel Core i5 processor is een upgrade van de i3 variant en biedt verschillende voordelen. Ten eerste is de processor aanzienlijk sneller dan de i3-variant en biedt hij meer rekenkracht. Dit betekent dat multitasken en zwaardere taken, zoals het bewerken van foto’s of video’s, soepeler verlopen.

Een Intel Core i5 processor heeft ook aan boord een Intel Turbo Boost technologie waardoor de processor zich aanpast aan de beschikbare stroom en het energieverbruik beperkt. Hierdoor gaat de batterij in een laptop met een Intel Core i5 processor langer mee.

Welke configuraties zijn beschikbaar?

Er zijn talloze configuraties beschikbaar voor 17 inch laptops met een Intel Core i5 processor. Bij het kiezen van de juiste laptop is het belangrijk om te bedenken wat uw wensen zijn en welke functies u nodig heeft.

Bijvoorbeeld, wil je de laptop vooral gebruiken voor het maken van presentaties en om documenten te schrijven? Dan is 8GB RAM en 256GB opslag vaak al voldoende. Wil je een laptop die ook ideaal is om games te spelen? Dan moet er eerder worden gekeken naar een snellere grafische kaart en minimaal 16GB RAM.

Wat zijn de beste 17 inch laptops met Intel Core i5 processor?

Er zijn verschillende 17 inch laptops met een Intel Core i5 processor en de keuze hangt af van uw voorkeuren. Hieronder drie van de beste:

1. Dell G3 17 – ideaal voor gamers

De Dell G3 17 is een populaire gaming laptop die geschikt is voor games en zware grafische programma’s. De laptop heeft een Intel Core i5-processor van de 10e generatie en NVidia’s GTX 1650 grafische kaart waardoor dagelijkse taken zeer soepel verlopen. Het heeft 8 GB DDR4-geheugen, 512 GB solid-state schijf (SSD), en een full HD 60 Hz scherm.

2. HP Envy 17 – ideaal voor multimedia toepassingen

De HP Envy 17 is een krachtige laptop met een Intel Core i5-processor van de 10e generatie en 16GB RAM. Daarnaast heeft het een 512GB SSD en een NVIDIA MX330 grafische kaart. Het model beschikt ook over Bang & Olufsen luidsprekers die helder geluid bieden. Het grote 17-inch scherm biedt ook de nodige ruimte om te werken en de 1080p resolutie zorgt voor een haarscherp beeld.

3. Lenovo Legion 5 – ideaal voor kantoorwerk

De Lenovo Legion 5 is misschien wel de beste zakelijke laptop en biedt een robuust ontwerp en krachtige prestaties. De laptop heeft een Intel Core i5-processor van de 10e generatie en een NVIDIA GTX 1650 grafische kaart. Daarnaast heeft hij een 512GB SSD en 16GB RAM. Het toetsenbord van de Legion 5 is ook iets bijzonders, met achtergrondverlichting en een numeriek toetsenblok. Het model beschikt ook over de nieuwste Wi-Fi 6-connectiviteit.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een laptop met een groot scherm en een Intel Core i5 processor, zijn er talloze goede keuzes beschikbaar. Een 17 inch laptop biedt veel voordelen, waaronder een groot scherm en extra functies zoals een numeriek toetsenbord en een goede prestatie. De Intel Core i5 processor is ideaal voor de gemiddelde gebruiker die vaak werkt met het internet, documenten en e-mails. Kijk vooral welke configuratie het beste past bij jouw behoeften.