- Voorbereidingstijd: 15 minutes
- Kooktijd: 15 minutes
Pizza van de pizzasteen
Om zelf een pizza te maken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Wel een beetje geduld en een pizzasteen! Gebruik je de pizzasteen in of op de BBQ, zorg er dan voor dat deze goed heet is! Een temperatuur van 250 graden is helemaal tip!
Hieronder vindt je een basisrecept voor een pizzabodem. Deze kun je uiteraard met alle mogelijke ingrediënten beleggen. Nét wat je lekker vind.
Ingrediënten
- Bloem - 250 gram
- Gist - 3.5 gram ( meestal de helft van een zakje)
- Lauw water - 150 ml
- Suiker - halve theelepel
- Zout - halve theelepel
- Olijfolie - 2 eetlepels
Instructies
Suiker en gist door 50 ml. water roeren. Voeg nu het zout toe aan de bloem en roer door elkaar. Maak een kuiltje in de bloem en giet het gistmengsel in het kuiltje. Voeg nu de rest van het water en de olijfolie toe.
Kneed het deeg tot een soepele bal en laat het 45 minuten rijzen in een kom met daar over heen een vochtige theedoek. Zet de kom wel op een warm plekje.
Zorg dat de pizzasteen van te voren goed heet is (250 graden)
Wanneer het deeg is gerezen verdeel je de deegbal in twee gelijke stukken. Rol, op een met bloem bestoven aanrecht, de bal deeg uit tot een dikte van 4 mm.
Verdeel de toppings en de saus over de uitgerolde pizza.
Wanneer de pizzasteen de juiste temperatuur heeft bereikt leg je de pizza op de steen. Bestrooi, om plakkerigheid te voorkomen, de pizzasteen met maismeel of polenta.
De pizza is in ongeveer 15 minuten helemaal gaar.