- Voorbereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 25 minutes
Lemon curd ijs
Lemon curd ijs is heerlijk fris, vooral tijdens warme dagen. Het zurige van de citroen geeft een verfrissende smaak waar je urenlang van zou kunnen genieten. Onderstaand ijsrecept heeft o.a. als ingrediënt, lemon curd. Dit kan je eenvoudig zelf maken door de gebruiksaanwijzing op te volgen.
Ingrediënten
- Voor de lemon curd heb je nodig, 2 citroenen
- 2 middelgrote eieren
- Witte basterdsuiker - 125 gram
- Ongezouten roomboter - 150 gram
- Benodigdheden recept lemon curd ijs
- Volle melk - 500 ml.
- Je eigengemaakte lemon curd - 300 gram
- Slagroom - 250 ml.
- Suiker - 75 gram
- Roomkaas - 50 gram
- Vanille extract - 1 theelepel
- Maizena - 3 theelepels
- zout
Instructies
De lemon curd
Citroenen uitpersen en dit sap samen met de boter verwarmen in een pannetje met dikke bodem.
De eieren samen met de suiker lobbig mixen. Voeg nu het citroen/botermengsel toe en giet alles terug in een schone pan. Al roerend aan de kook brengen en zorgen dat het geheel een vla-achtige substantie wordt. Laat afkoelen voordat je deze massa in een schone pot giet. Je kunt deze lemon curd een week bewaren.
Lemon curd ijs maken
Giet de melk in een pannetje met dikke bodem. Houdt een beetje melk apart en meng hier de maizena door.
Vervolgens giet je de slagroom, het vanille extract en de suiker bij de melk. Breng aan de kook en laat dit 5 minuten pruttelen. Voeg dan het maizenapapje toe en laat nog een minuutje doorkoken.
Meng ondertussen in een ruime kom, 150 gram lemon curd met de roomkaas en een snufje zout. Giet nu het melkmengsel bij de lemoncurd/roomkaas substantie en roer alles goed dooreen.
Deponeer deze massa in de ijsmachine en draai er een lekker lemon curd ijsje van.