Traktatie Groep 8

Kinderen vinden traktaties altijd fantastisch. Het lijkt wel alsof ze er meer van genieten dan van het cadeau zelf. Vooral als het om groep 8 gaat, is de traktatie extra bijzonder. Dit komt omdat dit jaar voor veel kinderen het einde betekent van de basisschooltijd. De traktatie is dan ook een mooie afsluiting van een belangrijke periode in hun leven. Maar wat is nou eigenlijk een geschikte traktatie voor groep 8? In dit artikel geven we daar antwoord op!

Traktaties voor groep 8

Er zijn ontzettend veel traktaties waar je uit kunt kiezen. Het belangrijkste is dat de traktatie niet te kinderachtig is. Het moet tenslotte wel passen bij deze leeftijdsgroep. Ook de grootte van de traktatie kan een rol spelen. De kinderen in groep 8 zijn tenslotte geen kleine kinderen meer en hebben ook niet meer perse behoefte aan een hele zak snoep.

Een aantal originele ideeën voor traktaties zijn:

1. Smoothies: Maak bijvoorbeeld lekkere fruit smoothies en doe deze in een leuk flesje. Zorg ervoor dat de flesjes goed afsluitbaar zijn. Op deze manier kunnen de kinderen op school van een gezonde en lekkere traktatie genieten.

2. Popcorn: Popcorn is ook altijd een goed idee. Bijvoorbeeld in een leuk popcornbakje (te koop bij bijvoorbeeld Action). Je kunt de popcorn extra leuk maken door bijvoorbeeld chocolade erover te druppelen.

3. Cupcakes: Tegenwoordig kun je heel simpel cupcakes maken. Je kunt bijvoorbeeld kant en klare mixen kopen bij de supermarkt. Maak de cupcakes extra feestelijk door ze te versieren. Bijvoorbeeld met een laagje fondant in de lievelingskleuren van de kinderen.

4. Gezonde traktatie: Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor gezonde traktaties. Dit kan bijvoorbeeld een fruitspies zijn of lekkere wraps met zalm of kip.

5. DIY pakketjes: Wat ook leuk kan zijn is om DIY pakketjes te maken. Bijvoorbeeld brownie mix pakketjes of pakketjes om zelf popcorn te maken. Op deze manier hebben de kinderen zelf een activiteit en een lekkere traktatie.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de traktatie er mooi en feestelijk uitziet. Zorg daarom voor leuke verpakkingen en decoraties. Bijvoorbeeld met leuke stickers, lintjes of glittertjes.

Wees bewust van allergieën

Het is belangrijk om rekening te houden met eventuele allergieën en diëten van kinderen. Bespreek dit vooraf met de leerkracht om te voorkomen dat kinderen ziek worden. Overleg bijvoorbeeld met de ouders of de kinderen zelf over wat voor traktatie passend is.

Afscheid nemen van de basisschool is voor veel kinderen spannend en emotioneel. Zorg daarom voor een traktatie die niet alleen lekker is, maar die ook bijdraagt aan de feestelijke sfeer en het herinneringsgevoel. Door de traktatie extra persoonlijk en creatief te maken, geef je de kinderen een leuke en blijvende herinnering.

Kortom, er zijn veel ideeën voor een traktatie in groep 8. Het is belangrijk om te kiezen voor een passende traktatie die bij deze leeftijdsgroep past en die ook verantwoord is. Zorg voor een feestelijke presentatie en vraag zo nodig vooraf aan de leerkracht welke richtlijnen er zijn en wie welke allergieën en diëten heeft. En vergeet vooral niet om te genieten van het afscheid van de basisschooltijd!